Стейк із гарбуза

Читать на русском
Автор
Стейк із гарбуза
  • 20 хв

    Приготування

  • 2

    порції

Будьте першим хто оцінить рецепт

Дякую, вашу оцінку враховано

Енергетична
цінність на 100 гр
  • Калорій

    0 Ккал

Найсмачніші гарбузові стейки — чудове рішення для тих, хто на дієті або готується до поста.

Це ароматна та вишукана страва, яка доводить, що рослинна їжа може бути не тільки корисною, але й дуже смачною. Секрет цього рецепту полягає у створенні ароматної олії, в якій обсмажуються спеції, а потім і гарбуз, що надає йому особливий смак. Також ми пропонуємо приготувати до цих гарбузових стейків салат. У вас вийде апетитна та смачна страва не гірша, ніж у ресторані.

Етапи приготування

  1. Гарбуз нарізаємо шматочками завтовшки 1 см.

  2. У сковороді на оливковій олії обсмажуємо гілочку розмарину та кардамон. Перекладаємо на пергамент.

  3. Обсмажуємо фісташки, гарбузове насіння та перець. Також перекладаємо на пергамент.

  4. В ароматне розігріте масло на сковороді викладаємо стейки з гарбуза, солимо і перчимо до смаку. Обсмажуємо із двох сторін до золотистої скоринки, поливаємо медом.

  5. Викладаємо гарбуз на пергамент до розмарину та спецій і відправляємо в розігріту до 180 ºС духовку на 10 хвилин.

  6. Готуємо салат — у мисці з’єднуємо салат фрізе, нарізані помідори, козячий сир, оливкову олію, сіль і перець на смак, перемішуємо.

  7. За допомогою кулінарного кільця викладаємо салат на тарілку для подачі.

  8. Перевіряємо готовність гарбуза: протикаємо його шпажкою — він повинен бути м’яким. Акуратно викладаємо стейки поруч із салатом, знімаємо кільце.

Як і з чим подавати

Це повноцінна страва, яка не потребує доповнень. Перед подачею стейки можна прикрасити зеленню та сирними чипсами.