-
20 хв
Приготування
-
2
порції
Найсмачніші гарбузові стейки — чудове рішення для тих, хто на дієті або готується до поста.
Це ароматна та вишукана страва, яка доводить, що рослинна їжа може бути не тільки корисною, але й дуже смачною. Секрет цього рецепту полягає у створенні ароматної олії, в якій обсмажуються спеції, а потім і гарбуз, що надає йому особливий смак. Також ми пропонуємо приготувати до цих гарбузових стейків салат. У вас вийде апетитна та смачна страва не гірша, ніж у ресторані.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
240 г
-
5 г
-
1 ветка
-
2 г
-
30 г
-
по вкусу
-
10 г
-
10 г
-
20 г
-
по вкусу
-
50 г
Етапи приготування
-
Гарбуз нарізаємо шматочками завтовшки 1 см.
-
У сковороді на оливковій олії обсмажуємо гілочку розмарину та кардамон. Перекладаємо на пергамент.
-
Обсмажуємо фісташки, гарбузове насіння та перець. Також перекладаємо на пергамент.
-
В ароматне розігріте масло на сковороді викладаємо стейки з гарбуза, солимо і перчимо до смаку. Обсмажуємо із двох сторін до золотистої скоринки, поливаємо медом.
-
Викладаємо гарбуз на пергамент до розмарину та спецій і відправляємо в розігріту до 180 ºС духовку на 10 хвилин.
-
Готуємо салат — у мисці з’єднуємо салат фрізе, нарізані помідори, козячий сир, оливкову олію, сіль і перець на смак, перемішуємо.
-
За допомогою кулінарного кільця викладаємо салат на тарілку для подачі.
-
Перевіряємо готовність гарбуза: протикаємо його шпажкою — він повинен бути м’яким. Акуратно викладаємо стейки поруч із салатом, знімаємо кільце.
Як і з чим подавати
Це повноцінна страва, яка не потребує доповнень. Перед подачею стейки можна прикрасити зеленню та сирними чипсами.