Італійський рецепт, який легко готувати: ці прості кекси зникають за 10 хвилин

Читать на русском
Автор
Чудовий рецепт солодких кексів

Прості солодощі своїми руками

Національна випічка різних країн відображає особливості гастрономії. Ми розповідали, як готувати український пляцок з вишнями та горіхами. Тепер ділимось рецептом італійської випічки.

На кулінарному ютуб-каналі Deliziose ricette di Katrine поділились простим домашнім рецептом, який зможе приготувати кожен. Ці італійські кекси-тістечка називають Соффіоні, вони дуже ніжні і смачні.

Інгредієнти:

  • Яйце — 2 шт
  • Дрібка солі
  • Цукор — 70 г
  • Ванільний цукор — 8 г
  • Вершкове масло — 50 г
  • Борошно — 300 г
  • Цедра 1/2 лимона

Для крему:

  • Рікотта — 400 г
  • Цукор — 80 г
  • Ванільний цукор — 8 г
  • Цедра 1/2 лимона
  • Лимонний сік — 1 ст. л.
  • Яйця — 2 шт
  • Дрібка солі
  • Цукрова пудра

Спосіб приготування:

  1. Вибиваємо у миску яйця, додаємо дрібку солі та цукор, а також ванільний цукор. Змішуємо вінчиком, вводимо розтоплене вершкове масло. Вводимо просіяне борошно, додаємо цедру та замішуємо тісто.
  2. Скочуємо тісто в кульку, загортаємо в плівку та ставимо в холодильник. Тим часом готуємо крем. Збиваємо рікоту з цукром та ванільним цукром. Змішуючи, вводимо цедру та лимонний сік. Збиваємо.
  3. Відокремлюємо жовток від білка. Додаємо до білків дрібку солі та збиваємо в пишну масу. Змішуємо поступово білки з рікотою.
  4. Розділяємо тісто на дві частини. Кожну з них ділимо на шість частин. Розкочуємо кожну з них у пласт та викладаємо у форму для кексів так, щоб лишити зверху частину тіста для загортання.
  5. Викладаємо всередину тіста крем. Загортаємо зверху краями тіста. Ставимо в духовку на 30-35 хвилин при 180°C.

Гарячі кексики посипаємо цукровою пудрою. Це надзвичайно смачно. Також ми розповідали, як готувати ліниві вареники.