-
1 г 30 хв
Приготування
-
4
порції
Сичики з квасолі – це страва, яку готують на Сумщині. Пропонуємо її пісний варіант, якщо їсте м’ясо, обов’язково приготуйте сичики зі шкварками. Це смачно і надзвичайно ситно і як основна страва, і як апетитний гарнір.
Ця автентична пісна страва — чудова нагода потішити себе смачненьким. Як її готувати, розповіли на ютуб-каналі "Карпатські шкварки".
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
500 гр
-
1 шт
-
3 ст. л
-
4 шт
-
за смаком
-
за смаком
Етапи приготування
-
Перш за все, квасолю потрібно замочити у холодній воді на ніч. Це дозволить їй швидше зваритися і стане м'якшою. Відварюємо її до м’якості та трохи охолоджуємо.
-
Поки квасоля холоне, можна нарізати цибулю та обсмажити її до золотистого кольору. Відварену квасолю розім'яти товкачиком до стану пюре. Додати сіль і перець до смаку Додати до квасолевого пюре смажену цибулю.
-
З вологої квасолевої маси сформувати кульки розміром з волоський горіх. На деякий час відкласти та зайнятися заправкою з часнику. Для цього часник обсмажити на олії до золотистого кольору.
Залишається лише полити сичики часниковою заправкою. Подавати їх найсмачніше з солоними огірками або квашеною капустою. Ми ділились ще одним чудовим рецептом з квасолі.