Закрийте в банки зелені помідори: рецепт салату, який з'їдається до останньої ложки

Читать на русском
Автор

Заготівля на зиму, що здивує смаком

Закривати в банки на зиму можна не тільки стиглі червоні помідори. Не менш смачним виходить салат з зелених помідорів. За цим рецептом виходить ароматний, хрусткий і апетитний салат, який добре смакує як самостійна закуска або як доповнення до м’яса, картоплі чи каші.

Рецептом салату з зелених помідорів на зиму поділились на YouTube-каналі "Смачна сторінка".

Інгредієнти:

  • зелені помідори — 1 кг
  • перець солодкий — 250 г
  • цибуля — 2-3 шт.
  • морква — 1-2 шт.
  • сіль — 1 ст. ложка
  • цукор — 1 ст. ложка
  • оцет 9% — 50 мл
  • олія — 50 мл

Як приготувати салат з зелених помідорів на зиму

1. Зелені помідори промийте і наріжте на невеликі шматочки (як для звичайного салату). Солодкий перець почистіть від насіння і наріжте соломкою. Цибулю наріжте дрібним кубиком або тонкими напівкільцями. Моркву наріжте тонкою соломкою, або натріть на тертці для моркви по-корейськи.

2. Змішайте всі підготовлені овочі. Додайте по одній столовій ложці солі та цукру, а також 50 мл оцту і 50 мл олії. Перемішайте і залиште при кімнатній температурі на дві-три години. За цей час кілька разів перемішуйте салат, щоб овочі пустили сік.

Салат з зелених помідорів чудово смакує взимку /Скріншот YouTube

3. Через три години, коли виділилося досить багато соку, розкладіть салат по баночках. Сік, який залишився на дні, рівномірно розподіліть по всіх баночках.

Рецепт консервації зелених помідорів /Скріншот YouTube

4. Поставте банки з салатом у каструлю, дно якої застелене рушником. Налийте в каструлю води та поставте на вогонь. Поступово доведіть воду до кипіння і стерилізуйте банки протягом пів години (можна навіть 40 хвилин). Якщо вода з каструлі википає, доливайте обов'язково дуже гарячу воду.

Салат із зелених помідорів на зиму /Скріншот YouTube

5. Закрийте банки із салатом металевими кришками. Переверніть їх догори дном і укутайте рушничком. Залиште так на добу до повного охолодження.