Такого смачного перцю ви ще не куштували: ідеальний рецепт консервації на зиму

Читать на русском
Автор

За цим рецептом ви будете маринувати перець щороку

Взимку добре мати під рукою баночку ароматних маринованих овочів. Особливо, якщо це солодкий перець — яскравий, соковитий, що пасує до будь-яких страв. Цей перевірений роками рецепт не потребує складних інгредієнтів і завжди виходить бездоганно. Такий перець чудово зберігається всю зиму й стане ідеальним доповненням до страв у холодну пору року.

Рецептом поділились на YouTube-каналі "Все буде смачно".

Інгредієнти:

  • Солодкий перець 3 кг;
  • Вода — 1 л;
  • Цукор — 200 г;
  • Олія рафінована — 200 мл;
  • Сіль — 2 ст. л;
  • Часник — 2 головки;
  • Оцет — 160 мл;
  • Лавровий лист — 2 шт;
  • Духмяний перець горошком — 6 шт.

Як приготувати солодкий маринований перець на зиму

  1. Ретельно промийте та очистіть перець. Наріжте його, а також часник.
  2. У глибоку каструлю влийте воду, додайте цукор, сіль та рафіновану олію. Поставте на плиту і доведіть маринад до кипіння.
  3. Коли маринад закипить, додайте нарізаний часник, оцет, лавровий лист та духмяний перець горошком.
  4. Викладіть нарізаний болгарський перець у киплячий маринад. Рідина повинна повністю покривати перець. Доведіть до кипіння, накрийте кришкою і варіть 5-7 хвилин.
  5. Розкладіть гарячий перець у стерилізовані баночки та залийте маринадом.
  6. Стерилізуйте заповнені банки протягом 5-7 хвилин. Після цього закатайте їх, переверніть догори дном і укутайте до повного охолодження.