
-
50 хв
Приготування
-
1
порція
Перець чилі — це не лише про гостроту, а й про глибину смаку. Його можна додавати у супи, м’ясні страви або подавати до бутербродів і сиру.
Один зі способів зберегти цю ароматну гостроту — замаринувати перець у простому, але збалансованому маринаді. Такий чилі стане родзинкою у вашому кулінарному арсеналі. Рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "ptashka_nadia.77".
Інгредієнти
Кількість порцій:
Основні інгредієнти
-
350 г
-
250 мл
-
100 г
-
0.5 ч. л.
-
6 шт
-
1 шт
Етапи приготування
-
Вимити перець чилі та за бажанням нарізати кільцями або залишити цілим (зробивши прокол ножем).
-
Простерилізувати банку об’ємом 550 мл разом із кришкою.
-
У каструлі змішати оцет, цукор, сіль, спеції та довести до кипіння.
-
Додати перець у маринад і варити 3–5 хвилин.
-
Щільно викласти перець у банку.
-
Залити гарячим маринадом до самого верху.
-
Закрутити банку, перевернути догори дном і залишити до повного охолодження.
Маринований чилі готовий вже наступного дня, але ще ароматніший — через тиждень. Ідеально доповнить піцу, м’ясо чи навіть яєшню. Готуйте з насолодою!