Салат із запечених баклажанів з горіховою заправкою
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 673
-
30 хв
Приготування
-
3
порції
-
Досить простий у приготуванні і дуже смачний салат з баклажанів та помідор з волоськими горіхами та тонкими нотками базиліка буде чудовою закускою до літнього столу.
Щоб салат вийшов особливо ароматним, запікайте баклажани до легкої золотистої скоринки — так вони збережуть форму і не будуть рідкими. Горіхову заправку краще готувати в блендері, але якщо його немає, можна розтерти горіхи та часник у ступці — вийде ще більш насичений смак та цікава текстура.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
по вкусу
-
3-4 шт.
-
2 шт.
-
горсть
-
1 шт.
-
2 шт.
-
по вкусу
Етапи приготування
-
Вимийте баклажани, очистіть від шкірки та розріжте вздовж на 6-8 частин. Змастіть баклажани олією, посоліть і покладіть на змащене олією деко.
-
Запікайте при температурі 200°С протягом 30 хвилин, потім остудіть і наріжте кубиками.
-
Помідори розріжте поперек навпіл. Ложечкою вийміть м’якоть (збережіть її) і наріжте кубиками помідори.
-
Для соусу в блендері подрібніть горіхи, часник, базилік, м’якоть помідорів до однорідної маси. Посоліть, поперчіть до смаку.
-
Змішайте овочі із соусом і подавайте на стіл.
Як і з чим подавати
Викладіть блюдо у салатник і подавайте з м’ясом.
Смачного!