Салат із запечених баклажанів з горіховою заправкою

Читать на русском
Автор
673
Салат із запечених баклажанів з горіховою заправкою
  • 30 хв

    Приготування

  • 3

    порції

  • 5

Оцініть рецепт

Дякую, вашу оцінку враховано

Енергетична
цінність на 100 гр
  • Калорій

    0 Ккал

Досить простий у приготуванні і дуже смачний салат з баклажанів та помідор з волоськими горіхами та тонкими нотками базиліка буде чудовою закускою до літнього столу.

Щоб салат вийшов особливо ароматним, запікайте баклажани до легкої золотистої скоринки — так вони збережуть форму і не будуть рідкими. Горіхову заправку краще готувати в блендері, але якщо його немає, можна розтерти горіхи та часник у ступці — вийде ще більш насичений смак та цікава текстура.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. Вимийте баклажани, очистіть від шкірки та розріжте вздовж на 6-8 частин. Змастіть баклажани олією, посоліть і покладіть на змащене олією деко.

  2. Запікайте при температурі 200°С протягом 30 хвилин, потім остудіть і наріжте кубиками.

  3. Помідори розріжте поперек навпіл. Ложечкою вийміть м’якоть (збережіть її) і наріжте кубиками помідори.

  4. Для соусу в блендері подрібніть горіхи, часник, базилік, м’якоть помідорів до однорідної маси. Посоліть, поперчіть до смаку.

  5. Змішайте овочі із соусом і подавайте на стіл.

Як і з чим подавати

Викладіть блюдо у салатник і подавайте з м’ясом.

Смачного!