-
5 г
Приготування
-
6
порцій
Все менше сонця і тому все більше зелених помідорів на грядці. Але вони зовсім не зайві, зелені помідори — повноцінний і дуже цікавий продукт, особливо в домашньому консервуванні. Так, ікра із зелених помідорів з перцем, цибулею та морквою виходить такою смачною, що так і хочеться вигукнути "Мамма Міа!".
Щоб смак вийшов більш насиченим, овочі можна злегка обсмажити на сковороді перед подрібненням — морква стане солодшою, а цибуля м'якшою. Якщо любите пікантність, додайте гострий перець або трохи часнику, а для ніжної текстури пробийте ікру блендером до однорідності. Консистенцію легко регулювати: довше уварюєте — ікра буде густою, менше — залишиться соковитою і легкою.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
по вкусу
-
250 г
-
150 г
-
по вкусу
-
3 ст.л.
-
3 кг
-
0,5 кг
-
1 кг
Етапи приготування
-
Вимийте та очистіть усі овочі. Наріжте шматочками, щоб овочі поміщалися в блендер.
-
Пропустіть через блендер помідори, перець, цибулю, моркву. Додайте сіль та цукор на смак.
-
Перекладіть перемелену масу в каструлю і варіть 1,5 години, постійно помішуючи. За 10 хвилин до завершення готування додайте чорний перець, олію та оцет.
-
Розкладіть готову ікру в стерильні банки і герметично закрийте кришками. Укутайте банки і залиште до повного остигання.
Як і з чим подавати
Таку ікру смачно намазувати на хліб або тости, подавати як гарнір до м’яса та риби, додавати до макаронів або каш. Вона добре поєднується з молодою картоплею, а також може стати начинкою для лаваша або тарталеток.
Смачного!