Смажені зелені помідори: оригінальний рецепт закуски в клярі

Читать на русском
Автор

Такі смажені помідори ви ще точно не куштували

Ми вже ділилися рецептом квашених зелених помідорів, а тепер пропонуємо ще один цікавий спосіб використати ці овочі. Зелені помідори можна не лише маринувати чи квасити, а й смажити. Завдяки кляру смажені зелені помідори виходять з апетитною хрусткою скоринкою та ніжною серединкою. Це проста, але оригінальна закуска, яка здивує своїм смаком і доповнить вечерю.

Рецептом в Instagram поділилась блогерка _cook_time_love_.

Інгредієнти:

  • зелені помідори — 5 шт;
  • яйце — 1 шт;
  • кефір — 125 г;
  • борошно — 80 г;
  • панірувальні сухарі — 50 г;
  • олія — 1 л;
  • сіль, перець.

Як приготувати смажені зелені помідори

  1. Змішуємо кефір та яйце. У іншій посудині змішуємо борошно, сухарі та сіль з перцем.
  2. Помідори нарізаємо товщиною 8 мм. Спочатку обмочуємо їх у яєчну суміш, а потім добре обвалюємо в суміші з борошна.
  3. У високу каструлю або фритюр наливаємо олію та підігріваємо її на великому вогні.
  4. Опускаємо по декілька помідорних кілець у фритюр та обсмажуємо їх по 2-3 хвилини, поки вони не стануть хрусткими.
  5. Готові смажені помідори викладаємо на паперові рушники, щоб забрати зайву олію.