Зелені помідори без стерилізації

Читать на русском
Автор
2145
Зелені помідори без стерилізації
  • 20 хв

    Приготування

  • 6

    порцій

  • 5

Оцініть рецепт

Дякую, вашу оцінку враховано

Енергетична
цінність на 100 гр
  • Калорій

    0 Ккал

Просто та смачно, як усе в Одесі – отримуємо соковиті мариновані зелені помідорки з гірчицею без стерилізації.

Мариновані зелені помідори з гірчицею – це закуска, що нагадує про літо. Завдяки гірчиці помідори набувають особливої пікантності, а листя хрону та кріп зберігають пружність овочів і роблять смак насиченим. Рецепт простий і не вимагає стерилізації, а результат потішить. Помідори виходять хрусткі, трохи гостренькі та дуже ароматні. Така закуска стане справжньою знахідкою взимку. Приготувати такі помідори легко, а зберігатимуться всю зиму, радуючи вас і ваших близьких.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. Стерилізуємо кришку, яку використовуватимемо. Скляну банку миємо з содою, обдаємо окропом.

  2. Помідори миємо у проточній воді, відбираємо тільки міцні та цілі овочі.

  3. На дно банки викладаємо листя хрону, зубки часнику, акуратно укладаємо помідори, а між ними суцвіття кропу.

  4. Заливаємо помідори гарячою кип’яченою водою та накриваємо кришкою. Дуже важливо, щоб банка була заповнена у повному обсязі, по саму горловину. Залишаємо остигати на 10-15 хвилин.

  5. Зливаємо воду назад у каструлю і ставимо ще раз кип’ятити. Додаємо сіль та гірчицю, кип’ятимо 30 секунд.

  6. Заливаємо помідори розсолом, вливаємо столову ложку оцту, накриваємо банку. Закочуємо кришку. Укутуємо та залишаємо до повного охолодження.

Як і з чим подавати

Такі мариновані зелені помідори відмінно підійдуть до запеченого м’яса, смаженої картоплі або домашнього плову. Їх можна подавати до столу на одній тарілці з іншими соліннями.

Смачного!