-
20 хв
Приготування
-
6
порцій
-
Просто та смачно, як усе в Одесі – отримуємо соковиті мариновані зелені помідорки з гірчицею без стерилізації.
Мариновані зелені помідори з гірчицею – це закуска, що нагадує про літо. Завдяки гірчиці помідори набувають особливої пікантності, а листя хрону та кріп зберігають пружність овочів і роблять смак насиченим. Рецепт простий і не вимагає стерилізації, а результат потішить. Помідори виходять хрусткі, трохи гостренькі та дуже ароматні. Така закуска стане справжньою знахідкою взимку. Приготувати такі помідори легко, а зберігатимуться всю зиму, радуючи вас і ваших близьких.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
несколько штук
-
2 ст.л.
-
2 кг
-
несколько штук
-
4-6 штук
-
по вкусу
-
2 ст.л.
Етапи приготування
-
Стерилізуємо кришку, яку використовуватимемо. Скляну банку миємо з содою, обдаємо окропом.
-
Помідори миємо у проточній воді, відбираємо тільки міцні та цілі овочі.
-
На дно банки викладаємо листя хрону, зубки часнику, акуратно укладаємо помідори, а між ними суцвіття кропу.
-
Заливаємо помідори гарячою кип’яченою водою та накриваємо кришкою. Дуже важливо, щоб банка була заповнена у повному обсязі, по саму горловину. Залишаємо остигати на 10-15 хвилин.
-
Зливаємо воду назад у каструлю і ставимо ще раз кип’ятити. Додаємо сіль та гірчицю, кип’ятимо 30 секунд.
-
Заливаємо помідори розсолом, вливаємо столову ложку оцту, накриваємо банку. Закочуємо кришку. Укутуємо та залишаємо до повного охолодження.
Як і з чим подавати
Такі мариновані зелені помідори відмінно підійдуть до запеченого м’яса, смаженої картоплі або домашнього плову. Їх можна подавати до столу на одній тарілці з іншими соліннями.
Смачного!