Котлети з баклажанів: рецепт бюджетної страви, що здивує смаком

Читать на русском
Автор

За цим рецептом котлети виходять дуже смачними

Раніше ми вже ділилися рецептом маринованих баклажанів, але ці овочі чудово підходять не лише для закусок. З баклажанів можна приготувати навіть ніжні й ароматні котлети, які стануть цікавою альтернативою м’ясним стравам. Вони виходять соковитими всередині, з апетитною скоринкою зовні та чудово поєднуються з різними соусами чи овочевим гарніром.

Рецептом овочевих котлет з баклажанів поділилися на YouTube-каналі Бабусині рецепти.

Інгредієнти

  • 1 кг баклажанів
  • 270 г білого хліба
  • 2 зубчики часнику
  • 3 ст.л твердого тертого сиру
  • 2 яйця
  • 1 пучок петрушки, базилік
  • Сіль, перець до смаку
  • 250 мл оливкової олії для смаження
  • Мука або панірувальні сухарі

Як приготувати котлети з баклажанів

  1. Очищені баклажани наріжте кубиками по 1 см.
  2. Обсмажте 2 зубчики часнику в олії, приберіть їх. Висипте баклажани на сковорідку, додайте трохи води, накрийте кришкою і тушкуйте 8–10 хвилин.
  3. Зніміть кришку, випаруйте зайву рідину і посоліть.
  4. Залиште баклажани остигати.
  5. До остиглих баклажанів додайте попередньо розмочений у воді хліб, тертий сир, яйця, петрушку, часник, базилік, сіль і перець.
  6. Ретельно вимішайте фарш. При необхідності додайте панірувальних сухарів.
  7. Сформуйте котлети і запаніруйте їх у борошні.
  8. Обсмажте котлети на олії до золотистої скоринки з обох боків.
  9. Викладіть котлети на паперовий рушник, щоб увібрати зайву олію. Потім перекладіть котлети на деко, змащене олією, і випікайте в розігрітій до 180°C духовці 20–25 хвилин.