Як за три години приготувати їжу на тиждень: українка поділилась лайфхаком

Читать на русском
Автор

Рецепти заморожених заготовок для смачних вечерь

Заморожені заготовки стають справжнім порятунком, коли немає часу та сил на приготування повноцінних страв. Якщо в холодильнику є напівфабрикати, в потрібний момент їх завжди можна довести до готовності.

Ідеєю створення заготовок для вечерь на п’ять днів поділилася у TikTok користувачка emiliya.yevtushenko1991. Підхід простий: одного дня ви витрачаєте кілька годин на підготовку, заморожуєте заготовки, а потім протягом тижня лише доводите страви до готовності. За словами блогерки, на приготування напівфабрикатів в неї пішло три години.

Курячі четвертинки в лимонно-гірчичному маринаді

Мариноване куряче м'ясо /Скріншот з TikTok

Інгредієнти

  • 6 курячих четвертинок
  • 2 ст. л. гірчиці в зернах
  • Сік 1 лимона
  • 2 зубчики часнику
  • Сіль, паприка, приправа до курки

Приготування

  1. До підготовлених курячих четвертинок додаємо гірчицю, сік лимона, вичавлений через прес часник та спеції. Добре перемішуємо.
  2. Складаємо замариновані четвертинки в пакет і вакуумуємо.

Таку заготовку можна зберігати в холодильнику 4 дні або заморозити.

Фаршировані перці з булгуром

Фарширований перець

Інгредієнти

  • 2 кг болгарського перцю
  • 200 г булгуру (запарити 15 хвилин)
  • 1 цибуля, 1 морква (засмажка)
  • 1 кг фаршу
  • Сіль, перець

Приготування

  1. Змішуємо запарений булгур з фаршем і засмажкою.
  2. Начиняємо очищені від насіння перці.
  3. Вакуумуємо та заморожуємо.

Голубці з рисом і фаршем

Голубці

Інгредієнти

  • 2 качани капусти (обварити 10 хвилин)
  • 1 склянка напівготового рису
  • 1 кг фаршу
  • 1 цибуля, 1 морква (засмажка)
  • Сіль, перець

Приготування

  1. Для начинки готуємо засмажку з цибулі та моркви, змішуємо її з фаршем, рисом та спеціями.
  2. Начинку загортаємо в листки обвареної капусти.
  3. Заморожуємо.

Полтавські биточки

Биточки зі свинини /Скріншот з TikTok

Інгредієнти

  • 1 кг свинини (відбити як на відбивні)
  • 2 головки часнику
  • Панірувальні сухарі

Приготування

  1. Мʼясо солимо, загортаємо з вичавленим часником, обвалюємо в сухарях, заморожуємо.
  2. Коли прийде час, смажимо під кришкою на малому вогні.

Класичні котлети + фрикадельки

Котлети /Скріншот з TikTok

Інгредієнти

  • 800 г фаршу
  • 1 яйце, сіль, перець
  • 4 шматки хліба (замочити у теплій воді й віджати)
  • 1 цибуля (підсмажена)
  • Панірувальні сухарі

Приготування

  1. Основну частину фаршу змішуємо з яйцем, спеціями, підсмаженою цибулею та хлібом. Формуємо котлети. Готуємо в аерогрилі.
  2. До решти фаршу додаємо сіль та перець і формуємо фрикадельки.
  3. Смажені котлети і сформовані фрикадельки заморожуємо.