Як приготувати сало "П’ятихвилинка", яке тане у роті: простий рецепт

Читать на русском
Автор
9959
Простий рецепт солоного сала
Простий рецепт солоного сала. Фото povar.ru

Таке сало виходить неймовірно ніжним.

Така нехитра закуска, як солоне сало, знову набуває популярності серед українців. Деякий час вважалося, що сало нібито є занадто жирним, а тому корисним, проте наразі лікарі вважають, що в салі міститься маса корисних жирів і рекомендують його вживати. Ще одним фактором, який говорить на користь вживання сала, є те, що його засолювання не займає багато часу. Наприклад, дуже популярним є солоне сало "П’ятихвилинка", яке, як легко зрозуміти з назви, готується дуже швидко, пише receptov.one.

Рецепт сала "П’ятихвилинка"

Інгредієнти:

  • свинячої грудинки — 1 кг
  • води — 1 л
  • часнику — 1 головка
  • лаврового листя — 5 шт
  • солі — 4 ст. л.
  • чорний перець мелений і горошком — за смаком
  • червоний мелений перець — за смаком

Спосіб приготування:

  1. Поставте на вогонь воду, додайте сіль, лавровий лист і перець горошком. Перемішайте до розчинення солі та опустіть шматочки сала.
  2. Накрийте кришкою сало і доведіть до кипіння. Зніміть піну і знову накривши кришкою, проваріть 5 хвилин.
  3. Зніміть з вогню та видавіть часник прямо в бульйон. Потім накрийте кришкою та остудіть. Поставте в холодильник прямо в бульйоні на 2 доби. Після закінчення цього часу дістаньте сало з бульйону, просушіть рушником та натріть сумішшю перців

Раніше "Телеграф" розповідав, як швидко та смачно засолити сало і навіщо потрібно використовувати при цьому цукор.