"Піца" по-грузинськи: рецепт, який запитають і італійські, і грузинські кухарі
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 11874
Незвичайна суміш піци та хачапурі
Якщо йдеться про італійську кухню, то ми відразу згадуємо про улюблену піцу. Як ми її тільки не готували — і на лаваші, і на сковороді, і найшвидшу в приготуванні піцу.
А якщо об’єднати піцу з не менш смачним представником грузинської кухні — хачапурі? Тоді вийде справжній шедевр — піца-хачапурі за рецептом Shuba. У приготуванні ця страва неймовірно проста — вам потрібно просто на тісто викласти начинку, додати улюблені інгредієнти та відправити в духовку. Спробуємо?
Як приготувати піцу-хачапурі
Інгредієнти на 4 порції
Для тіста:
- борошно пшеничне — 250 г;
- вода — 125 мл;
- дріжджі сухі — 6 г;
- олія соняшникова — 20 мл;
- сир сулугуні — 200 г;
- яйця курячі — 1 шт.;
- цукор — 10 г;
- сіль — до свого смаку.
Для начинки:
- кетчуп — 20 г;
- томати — 1 шт.;
- ковбаса — 100 г;
- сир твердий — 100 г;
- зелень — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- У теплу воду відправляємо дріжджі, цукор, сіль і все ретельно перемішуємо. Туди ж додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. В кінці додаємо олію і вимішуємо тісто. Накриваємо його рушником і залишаємо "відпочити" у теплому місці на 40 хвилин.
- На великій тертці натираємо сулугуні, додаємо яйце, все перемішуємо, а ковбасу та помідор нарізаємо тоненькими кружальцями.
- Тісто розгортаємо в коло. У центр відправляємо сулугуні, краї тіста з’єднуємо та защипуємо.
- Деко встеляємо пергаментом, змащуємо маслом, викладаємо тісто швом вниз і притискаємо долонею — у вас повинен сформуватися плоский корж. У центрі робимо отвір для виходу пари.
- Верх тіста змащуємо кетчупом, викладаємо нарізані на кружальця ковбасу і помідори, солимо, перчимо і посипаємо твердим сиром тертим і подрібненою зеленню.
- Піцу-хачапурі відправляємо на 30-35 хвилин у духовку при температурі 180°C до рум’яної скоринки.
Рекомендуємо також приготувати хачапурі з гарбуза за рецептом "Телеграфа". Це не лише смачно, а й дуже просто.