Так тушонку готували в селі: найкращий рецепт без автоклава
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 13202
Таке м’ясо завжди знадобиться вдома
Ми розповідали, як вдома приготувати смачну ковбасу із курячих стегенець. Тепер ділимось неймовірним рецептом тушонки в банках.
Такі баночки можна приготувати вдома без автоклава, і відкривати, коли потрібно швидко приготувати їжу чи брати з собою. Рецептом тушонки, яку часто готували в селах, поділились на порталі "Школа Життя".
Інгредієнти:
- Свинина – 1,5 кг
- Яловичина – 1,5 кг
- Сіль – 3 ч. л. з гіркою
- Лавровий лист – по 1 шт. у кожну банку
- Чорний перець горошком – 3 шт. у кожну банку
Спосіб приготування:
- М’ясо краще брати із жирком — так смачніше. Нарізаємо на середні за розміром шматочки, перекладаємо їх у велику миску.
- Додаємо сіль, ретельно перемішуємо. Улюбленим способом стерилізуємо банки. У кожну закладаємо лавровий лист та щільно викладаємо м’ясо. Важливий момент — зверху повинно залишатись 1-2 см вільного місця.
- Додаємо чорний перець горошком. Банки щільно закручуємо стерилізованими кришками.
- Беремо глибоку каструлю. На дно кладемо марлю або рушник. Ставимо банки до верху каструлі заливаємо холодною водою.
- З моменту закипання банки повинні варитись на повільному вогні 5 годин. За необхідністю доливаємо трохи води. Після стерилізації банки повністю охолоджуємо.
Банки чудово зберігаються у холодильнику. Коли немає часу на приготування повноцінних страв – це чудова заготівля до будь-якого гарніру. Приміром, чудовою ідеєю буде нагріти м’ясо і покласти його на свіже картопляне пюре.