Якщо правильно вибрати – прослужить довгі роки: на що звернути увагу, купуючи керамічний ніж
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 2585
На що звернути увагу під час вибору керамічного кухонного ножа
Кухонні ножі — один із найзамінніших інструментів на кухні. Саме завдяки їм можна швидко та безпечно приготувати страву, особливо, якщо необхідно нарізати м’ясо.
Однак не всі кухонні ножі однаково добре ріжуть, а багато з них швидко ламаються. Про те, на що звернути увагу при виборі керамічного ножа розповідають "Бєлновини".
Як вибрати керамічні ножі
Першою перевагою керамічних ножів є те, що вони не здатні вбирати і відповідно віддавати запахи. По-друге, після нарізки керамічним ножем, продукти зберігають всі вітаміни і мінерали, що містяться в них. Крім того, керамічні ножі довго не вимагають заточування, протягом тривалого часу залишаючись гострими. Також вони стійкі до утворення корозії і ніколи не покриються іржею.
Однак як правильно вибрати керамічні ножі? Увага варто звернути на те, щоб:
- лезо було приварене, а не приклеєне до рукоятки;
- забарвлення було чисто білим або чисто чорним. Якщо є сіро-жовті розлучення, від покупки краще зовсім відмовитися;
- лезо здатне розрізати (а не порвати) аркуш паперу.
Якщо товар відповідає цим вимогам, керамічні ножі можна купувати.
Раніше ми писали, як нагострити кухонний ніж без точилки. Такі хитрощі значно полегшать вам життя.