Завжди готуватимете таку випічку до Різдва: торт "Дрова під снігом"

Читать на русском
Автор
33562
Ніжний крем і вишня з кислинкою створюють дуже смачне поєднання
Ніжний крем і вишня з кислинкою створюють дуже смачне поєднання. Фото filizhankakavu.com

Смачні трубочки з пісочного тіста з вишневою начинкою, просочені масляно-заварним кремом

На новорічні свята завжди хочеться порадувати своїх близьких смачненьким. А приготування різдвяної випічки може стати сімейною традицією!

Так, на столі чудово виглядатиме не лише "Штолен", але й торт "Дрова під снігом". З ним трішки доведеться попрацювати, зате результат того точно вартий, інформує "Філіжанка кави".

Як приготувати торт "Дрова під снігом"

Інгредієнти:

Тісто

  • масло – 190 г;
  • цукрова пудра – 75 г;
  • ванільний цукор – 20 г;
  • жовток – 2 шт.;
  • сметана – 150 г;
  • розпушувач – 15 г;
  • борошно – 400 г;
  • вишня – 500 г;

Крем

  • вершки 36% – 1 л;
  • цукрова пудра – 220-230 г;

Спосіб приготування:

  1. Для тіста розм'якшене вершкове масло збити з цукровою пудрою та ванільним цукром до однорідної пишної маси.
  2. По одному додати яєчні жовтки, добре збиваючи за кожним разом, додати сметану, розмішати.
  3. Змішати борошно з розпушувачем.
  4. Поступово просіяти борошно у сметанну суміш, розмішати, замісити ніжне тісто.
  5. Розділити тісто на 10 частин, накрити харчовою плівкою та поставити в холодильник на 1-1,5 год.
  6. Вишню відцідити. Частину тіста розкотити смужкою, викласти ряд вишні та защіпнути краї, сформувавши трубочку. Повторити з іншими частинами тіста.
  7. Викласти трубочки на деко, випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 20 хвилин. Залишити охолонути.
  8. Для крему вершки акуратно збити з цукровою пудрою до стійкої, пишної маси.
  9. На дно форми викласти 4 трубочки, змастити кремом, зверху викласти 3 трубочки, знову крем, далі 2 трубочки, крем, 1 трубочка.
  10. Верх змастити кремом, формуючи своєрідну піраміду, за бажанням прикрасити потертим шоколадом.

А якщо ви любите легкі у приготуванні торти, рекомендуємо ознайомитися з рецептом "Наполеона" у склянці. Він готується досить швидко, його можна подати на стіл гостям або взяти як перекус, якщо приготувати у паперовому стакані.