Проста та оригінальна страва на свято: запечені фаршировані ніжки

Читать на русском
Автор
5247
Такі ніжки будуть актуальними на свято і в будень
Такі ніжки будуть актуальними на свято і в будень. Фото Порадниця

М’ясо залишається нереально соковитим

Ми розповідали, чим замінити м'ясо в "Чоловічому капризі", щоб стало значно смачніше. Тепер ділимось рецептом оригінальної святкової основної страви — фаршированих курячих ніжок з грибами та сиром.

Виходить дуже апетитно та соковито, а ще просто. Рецептом поділились на порталі "Порадниця".

Інгредієнти:

  • Курячі гомілки — 6 шт.
  • Печериці — 200 г
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Сир твердий — 100 г
  • Зелень петрушки або кропу — 1 пучок
  • Олію рослинна — 3-4 ст. л.
  • Паприка — 1 ч. л.
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Для начинки печериці і цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на олії до готовності. М'ясо з курячих гомілок зрізаємо з кісток, видаляємо сухожилля. Частину м'яса дрібно нарізаємо.
  2. З'єднуємо в мисці м'ясо, гриби з цибулею, тертий сир і подрібнену зелень. Солимо і перчимо.
  3. Щільно наповнюємо фаршем курячі шкірочки. За допомогою кулінарної нитки закріплюємо заготовки.
  4. Викладаємо фаршировані гомілки у форму, застелену пергаментом або фольгою. Змішуємо олію з паприкою і змащуємо ніжки.
  5. Готуємо в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин. Потім видаляємо нитки і подаємо фаршировані гомілки гарячими.

Ця страва виходить дуже смачною і апетитною. Вона ідеально підходить для святкового столу, просто як смачна куряча буженина.