Найніжніша начинка та шоколадне тісто: цей ефектний сирник ви приготуєте дуже швидко
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 4592

Такі солодощі точно сподобаються всім домашнім
Ми розповідали, як приготувати смачні домашні цукерки. Тепер ділимось чудовим рецептом запеченого сирника з шоколадною основою.
Готується він дуже швидко і просто. Про це розповіли на порталі "Катрусина кухня". Можна спекти такий сирник і просто до чаю, і на святкування. Виходить неймовірно смачно.
Інгредієнти:
- 500 г білого сиру
- 3 яйця
- 2/3 склянки цукру
- 1 ст.л. крохмалю
- 100 г додатків (родзинки, журавлина, сухофрукти, горіхи) – за бажанням
Для тіста:
- 80 г охолодженого вершкового масла
- 90 г цукру
- 100 г борошна
- 2 ст.л. какао
Спосіб приготування:
- Натираємо вершкове масло на терці або січемо ножем. Додаємо борошно, цукор і какао.
- Перетираємо масло з сухими інгредієнтами, а потім замішуємо шоколадне тісто. Половину тіста кладемо в поліетиленовий кульок і в морозилку на 20 хвилин.
- Цукор і яйця паралельно перетираємо блендером до однорідної маси. Додаємо крохмаль і апельсинову цедру. Перемішуємо. У кінці додаємо родзинки, сухофрукти чи горіхи, перемішуємо.
- На дно форми, застеленої пергаментом, кладемо більшу половину шоколадного тіста і розрівнюємо. Зверху викладаємо сирну масу.
- Зверху натираємо охолоджене тісто на крупній терці. Випікаємо сирник у розігрітій до 180°C духовці впродовж 45 хвилин.
- Готовий сирник не виймаємо з форми, він повинен спершу вистигнути і настоятися протягом 5-6 годин.
Для хрусткої скоринки можна посипати сирник цукровою пудрою або тертим шоколадом. Також ми розповідали, як приготувати смачний карамельний торт.