Хитрий рецепт чебуреків без олії: страва виходить особливо соковитою
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 11259
Чебуреки не обов’язково смажити в олії
Ми ділились рецептом смачних пиріжечків на дріжджовому тісті. Ще один варіант страви, але вже з м’ясною начинкою — чебуреки.
Смачні чебуреки мають своїх поціновувачів, однак зазвичай страва виходить не надто корисною, адже готується у великій кількості олії. Як виправити це і посмажити чебуреки в духовці, розповіли на порталі "Файні рецепти".
Інгредієнти:
- 1,5 склянки пшеничного борошна
- 2 яйця
- 3 столові ложки соняшникової олії
- 0,5 склянки теплої води
- 300 грамів свинячого фаршу
- 2 цибулини
- сіль і чорний перець до смаку
Спосіб приготування:
- Просійте борошно в миску. Додайте яйця та інтенсивно перемішайте.
- Влийте олію та знову вимішайте до однорідної маси. Поступово додавайте теплу підсолену воду, замішуючи еластичне тісто.
- Накрийте тісто рушником і дайте йому відпочити в холодильнику 2 години. В цей час можна зайнятись начинкою.
- Дрібно наріжте цибулю. Додайте цибулю до фаршу, посоліть, поперчіть до смаку і ретельно перемішайте.
- Розділіть тісто на однакові шматочки. Розкатайте кожен шматочок на тонкий круг. Викладіть на центр кожного круга начинку.
- Загорніть. За допомогою виделки щільно з'єднайте краї тіста, формуючи чебуреки.
- Застеліть деко пергаментом. Викладіть чебуреки на деко. Змастіть їх яйцем за бажанням, можна присипати тертим сиром.
- Накрийте деко фольгою, не допускаючи її контакту з чебуреками. Випікайте чебуреки 30 хвилин у заздалегідь розігрітій до 200°C духовці: 15 хвилин під фольгою і 15 хвилин без неї.
Чебуреки виходить соковитими, з хрусткою скоринкою та ніжним тістом всередині. Також ми розповідали, як приготувати цікаві турецькі пиріжечки з начинкою.