Якщо не доїли трохи варення — спечіть з нього пиріг: найпростіший рецепт без яєць, молока та цукру

Читать на русском
Автор
66265
Пиріг виходить смачним та ароматним
Пиріг виходить смачним та ароматним. Фото napensii.ua

Вжух — і готове

У холодильнику стоїть баночка з невеликою кількістю улюбленого варення? Не викидайте його — ця насолода знадобиться нам для незвичайної випічки.

Річ у тому, що для пирога за рецептом "На пенсії" вам не знадобляться ні яйця, ні молоко, ні цукор — ви приготуєте цей десерт нашвидкуруч всього з чотирьох простих інгредієнтів. Ароматний пиріг до чаю сподобається вам за простоту приготування, а близьким - за приголомшливий смак. Такою випічкою сім’я захоче ласувати щодня. Спробуйте - і переконайтеся самі.

Як приготувати пиріг з варенням

Інгредієнти:

  • варення – 1 склянка;
  • борошно — 1 склянка;
  • олія соняшникова – 100 мл;
  • сода — 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Улюблене варення змішуємо з содою і залишаємо "відпочити" — маса має збільшитися у кілька разів.
  2. Після цього в варення додаємо рослинну олію і все ретельно перемішуємо.
  3. В отриману масу частинами вводимо просіяне борошно та акуратно її перемішуємо, щоб не було грудочок.
  4. Форму для запікання застеляємо пергаментним папером і викладаємо в неї підготовлене тісто. Відправляємо все у розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 45 хвилин.

Готовий пиріг подаємо з улюбленим напоєм та насолоджуємось. Смачного.