Це печиво просто тане в роті: ніжна та швидка випічка без жодного яйця
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 47909
Секрет смаку — у сирному тісті
Ми розповідали, як приготувати кекси на основі кефіру. Тепер ділимось рецептом оригінального сирного печива. Приготувати його зовсім не складно.
Завдяки сиру текстура печива виходить неймовірно ніжною, розсипчатою. Рецептом поділились на порталі "Порадниця".
Інгредієнти:
- 250 г кисломолочного сиру (9%)
- 80 г вершкового масла
- 3 столові ложки цукру (1 в тісто, 2 для посипки)
- 200 г борошна
- 1 чайна ложка розпушувача
- Дрібка солі
- Дрібка ванілі
- Кориця (за бажанням)
Спосіб приготування:
- Викладаємо в миску розм'якшене масло, сир, ваніль, 1 столову ложку цукру та сіль. Ретельно все розмішуємо до однорідної маси.
- Якщо сир зернистий, пропускаємо його двічі через м'ясорубку. Частинами просіюємо борошно, змішане з розпушувачем.
- Замішуємо м'яке однорідне тісто. Кладемо його в пакет та залишаємо в холодильнику на 20 хвилин.
- Ділимо тісто на 2 частини. Кожну частину по черзі розкочуємо на рівні прямокутники 3 мм завтовшки.
- Розрізаємо фігурним ножем на рівні смужки (по 12 з кожної частини). Притрушуємо кожну смужку корицею та цукром. Згортаємо смужки маленькими рулетками.
- Викладаємо рулетики на деко, застелене пергаментом. Випікаємо в добре розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30 хвилин.
Замість кориці можна використовувати інші спеції, наприклад, мускатний горіх або кардамон. Також ми ділились рецептом смачних сніданкових булочок на вершках.