Більше не захочете купувати в магазині: апетитний балик з курячого філе

Читать на русском
Автор
705
Чудова закуска до святкового столу або на кожен день
Чудова закуска до святкового столу або на кожен день. Фото cookery.com.ua

Балик легко приготувати в домашніх умовах

Куряче філе виручає, коли необхідно швидко приготувати вечерю. Тоді, наприклад, можна за пів години зробити плов, посмажити рублені котлети або зварити легенький супчик.

Також із курячого філе можна приготувати смачний домашній балик і потім робити з ним бутерброди або додавати до салатів. А рецептом з нами поділилися на порталі "cookery.com.ua".

Як приготувати курячий балик

Інгредієнти:

  • філе курки — 3-4 штуки (600 г);
  • сіль — 250 г;
  • суміш перців (мелених) — 1,5 ст. л.;
  • суміш пряних трав (французька) — 1,5 ст. л.;
  • лавровий лист — 10 шт.;
  • коньяк — 50 г

Спосіб приготування:

  1. Філе помити, прибрати все зайве, обсушити паперовими рушниками.
  2. Приготувати соляну суміш.
  3. Для цього в миску всипати сіль, суміш перців, пряні трави та поламані на дрібні шматочки лаврові листочки, перемішати.
  4. Туди ж додати коньяк, перемішати.
  5. Половину цієї суміші викласти на дно пластикового контейнера, викласти зверху філе, щільно притискаючи.
  6. Зверху засипати м'ясо пряно-соляною сумішшю, що залишилася.
  7. Контейнер закрити кришкою та поставити у холодильник на 24 години.
  8. Після цього філе дістати, промити холодною водою та обсушити паперовими рушниками.
  9. Кожне філе загорнути у шматок стерильної марлі, викласти у чистий контейнер та залишити ще на 24 години.
  10. Філе готове — можна дегустувати.

Раніше писали, як можна приготувати пікантні човники з курячого філе. Підготовка займає лічені хвилини, а далі працює духовка.