Смачний спосіб позбавитися залишків заморожених ягід: пиріг вийде соковитим і ніжним
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 53173
Раз-два — і ви вже їсте
Пишні пироги з різноманітними начинками – завжди чудова ідея для ситного сніданку чи сімейного чаювання. Домашня випічка — це не тільки чудовий спосіб порадувати смакові рецептори, але й заповнити будинок неймовірним ароматом.
Тому якщо у вашій морозильній камері залишилося трохи заморожених ягід – діставайте їх! Сьогодні ми разом з "Цесмак" приготуємо неймовірно ніжний та смачний пиріг із сиром та ягодами.
Як приготувати пиріг з сиром та ягодами
Інгредієнти на 5 порцій:
- яйце – 2 шт.;
- цукор – 200 г;
- вершкове масло – 100 г;
- пшеничне борошно – 200 г;
- розпушувач – 1,5 ч. л.;
- кисломолочний сир – 500 г;
- ванільний цукор — 1,5 ч. л.;
- сметана – 70 г;
- ягоди – до смаку.
Спосіб приготування:
- Просіяне борошно змішуємо з розпушувачем. Додаємо до них нарізане невеликими кубиками вершкове масло, розтираємо все в крихту.
- В отриману масу додаємо яйце та 100 г цукру. Замішуємо м’яке та еластичне тісто, відправляємо його в холодильник на півгодини.
- Окремо за допомогою блендера збиваємо сир з обома видами цукру, сметаною та яйцем.
- Тісто викладаємо у форму, рівномірно розподіляємо та робимо бортики 4-5 см. Зверху викладаємо приготовлену сирну масу та ягоди. Відправляємо все у розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
А якщо у вас є небагато яблук, приготуйте тертий пиріг. Це настільки смачно, що захочеться готувати щодня.