Елементарно, але помиляються всі: як правильно розбити яйце

Читать на русском
Автор
13009
Так шкаралупа не зашкодить яйце
Так шкаралупа не зашкодить яйце. Фото tsn.ua

Все дуже легко та просто

Багато рецептів пишної випічки та різних десертів передбачають у складі сирі яйця. Вміти їх правильно розбивати — неймовірно корисна навичка на кухні.

Важливо розбивати сирі яйця таким чином, щоб у блюдо не потрапили шматочки шкаралупи та жовток залишився цілим. Як це правильно зробити, розповімо разом із "УНІАН".

Як правильно розбивати яйця

Безумовно, один з найдієвіших способів – вдарити серединою яйця один раз об стіл. Таким чином, шкаралупа просто трісне, а внутрішня половина не пошкодиться. А якщо ж ви битимете яйце об край миски або сковорідки, шкаралупа може потрапити в середину.

Крім того, для багатьох рецептів дуже важливо, щоб при розбиванні яйця не пошкодився жовток. Так і яєчня виходить набагато апетитнішою.

Безумовно, можна використовувати спеціальну відкривалку для яєць, проте навряд чи є на кожній кухні. Її легко замінить гострий ніж — просто потрібно вдарити по яйцю лезом ближче до тупого краю. Рекомендується яйце тримати якомога ближче до сковорідки — тоді жовток не розтікатиметься по поверхні посуду.

Раніше ми розповідали, як швидко очистити варені яйця. Ці трюки вам знадобляться на кухні.