Елементарно, але помиляються всі: як правильно розбити яйце
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 13009
![Так шкаралупа не зашкодить яйце](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/7/15/8364bf22-41d4d57d295cbea9bbb053b73e09a157.jpeg?v=6086_1)
Все дуже легко та просто
Багато рецептів пишної випічки та різних десертів передбачають у складі сирі яйця. Вміти їх правильно розбивати — неймовірно корисна навичка на кухні.
Важливо розбивати сирі яйця таким чином, щоб у блюдо не потрапили шматочки шкаралупи та жовток залишився цілим. Як це правильно зробити, розповімо разом із "УНІАН".
Як правильно розбивати яйця
Безумовно, один з найдієвіших способів – вдарити серединою яйця один раз об стіл. Таким чином, шкаралупа просто трісне, а внутрішня половина не пошкодиться. А якщо ж ви битимете яйце об край миски або сковорідки, шкаралупа може потрапити в середину.
Крім того, для багатьох рецептів дуже важливо, щоб при розбиванні яйця не пошкодився жовток. Так і яєчня виходить набагато апетитнішою.
Безумовно, можна використовувати спеціальну відкривалку для яєць, проте навряд чи є на кожній кухні. Її легко замінить гострий ніж — просто потрібно вдарити по яйцю лезом ближче до тупого краю. Рекомендується яйце тримати якомога ближче до сковорідки — тоді жовток не розтікатиметься по поверхні посуду.
Раніше ми розповідали, як швидко очистити варені яйця. Ці трюки вам знадобляться на кухні.