Жодного чаювання без "Наташі": всі проситимуть тільки цю випічку
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 48560
Близькі забудуть про магазинні солодощі
Смачніше магазинних десертів може бути тільки домашнє печиво. Тим більше, якщо готувати його легко і просто.
Разом із "Філіжанкою каві" ми приготуємо смачне, ванільне, вершкове з шоколадними нотками печиво. Його чудово прикрашають і доповнюють ізюм, курага та мак. Почастуйте їм близьких та друзів – і печиво з’їдять усе до останньої крихти.
Як приготувати печиво "Наташа"
Інгредієнти:
- 1 яйце;
- 100 г сметани;
- 100 г вершкового масла;
- 80 г цукру;
- 300 г борошна;
- 1 ч. л розпушувача;
- 1 ст. л какао;
- по щіпці солі та ваніліну;
- 40 г кураги;
- 30 г ізюму;
- 1 ч. л маку.
Спосіб приготування:
- У мисці змішуємо розм’якшене вершкове масло, цукор, сіль та ванілін. Туди ж додаємо яйце та сметану. Все ретельно перемішуємо.
- В отриману масу всипаємо невелику кількість борошна разом з розпушувачем і перемішуємо. Поступово додаємо борошно і замішуємо м’яке, липке тісто.
- Відокремлюємо третину тіста, додаємо туди какао. Інше тісто змішуємо з родзинками, нарізаною курагою, маком, ретельно перемішуємо. Обидві частини тіста відправляємо у холодильник.
- Після цього розкочуємо шоколадне тісто, зверху викладаємо світле, розкочуємо в пласт товщиною в 1.5 с, нарізаємо на шматочки та посипаємо цукром.
- Викладаємо заготовки на лист і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
Рекомендуємо також пісочне кільце з арахісом. Ніхто не встане з-за столу, доки не з’їдять до останньої крихти.