Ситний та бюджетний паштет з квасолі та тунця: чудова ідея для перекусу

Читать на русском
Автор
Цей паштет стане вашою улюбленою закускою (зображення створено за допомогою ШІ)
Цей паштет стане вашою улюбленою закускою (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Цей паштет є дуже смачною закускою.

Шукаєте ситну, бюджетну та неймовірно смачну закуску? Зверніть увагу на паштет з квасолі та тунця, що підкорить ваші рецептори! Ця страва не лише стане чудовим доповненням до вашого столу, але й чудово підійде для пікніка або перекусу на ходу.

Сьогодні ми поділимося з вами простим рецептом цього паштету, який ви зможете приготувати за лічені хвилини.

Інгредієнти:

  • 1 банка (400 г) консервованої квасолі у власному соці
  • 1 банка (185 г) консервованого тунця у власному соці
  • 100 г маслин (чорних або зелених)
  • 1 цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • Сіль, перець за смаком

Приготування:

  1. Підготуємо інгредієнти: Квасолю промийте та обсушіть. Тунець розімніть виделкою. Маслини наріжте кільцями. Цибулю дрібно наріжте, часник подрібніть.
  2. Обсмажуємо овочі: У сковороді на оливковій олії обсмажте цибулю до золотистого кольору, додайте часник і обсмажте ще 1 хвилину.
  3. З'єднуємо інгредієнти: У блендері або кухонному комбайні з'єднайте квасолю, тунець, маслини, обсмажену цибулю з часником, лимонний сік, сіль та перець. Збийте до однорідної маси.
  4. Подаємо паштет: Готовий паштет перекладіть у миску, за бажанням прикрасьте зеленню або оливками. Подавайте до столу з хлібом, крекерами або овочами.

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати намазку з кабачків та сиру. Залишилися кабачки? Нафаршуйте їх — вийде неймовірно смачна страва.