Домашні будуть в захваті: рецепт абрикосів на зиму без цукру

Читать на русском
Автор
Ці абрикоси стануть вашим улюбленим десертом (зображення створено за допомогою ШІ)
Ці абрикоси стануть вашим улюбленим десертом (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Приготування цих абрикосів не займе у вас багато часу.

Абрикоси – це не лише соковиті й ароматні фрукти, але й джерело вітамінів та корисних мікроелементів. Їх можна вживати свіжими, додавати до салатів, десертів та випічки. Проте, не всі люблять надмірну солодкість абрикосів. Також, пропонуємо рецепт консервованих персиків у сиропі.

Сьогодні ми поділимося з вами рецептами, як приготувати абрикоси без цукру, зберігши їх природний смак та користь.

1. Сушені абрикоси:

  • Вибирайте стиглі, але не перестиглі абрикоси.
  • Ретельно вимийте й просушіть фрукти.
  • Розріжте абрикоси навпіл, видаліть кісточки.
  • Викладіть половинки абрикосів на деко, застелене пергаментним папером.
  • Сушіть абрикоси на сонці протягом декількох днів, періодично перевертаючи їх.
  • Також можна сушити абрикоси в духовці при температурі 50-60°C протягом 4-6 годин.

Також, пропонуємо рецепт полуничного десерту. Раніше ми пропонували рецепт полуничного сорбету.