Морква для салату звариться за п’ять хвилин: хитрий спосіб без брудних каструль

Читать на русском
Автор
6222
Мабуть, найшвидший і найпростіший спосіб варіння моркви
Мабуть, найшвидший і найпростіший спосіб варіння моркви. Фото ukr.media

Це один із найкращих методів відварювання овочів

Ми розповідали, які три продукти можуть покращити смак олів’є. Тепер ділимось хитрим лайфхаком, який допоможе значно швидше готувати овочі для салатів, зокрема моркву.

Зазвичай цей коренеплід вариться довго, і залишає після себе брудну каструлю. Алеє спосіб, який дозволить без варіння швидко довести моркву до стану, коли її можна буде нарізати для салату. Про нього розповіли на ProstoWay.

Як варити моркву в мікрохвильовці

Якщо знати просту хитрість, моркву для салату можна приготувати за 5-10 хвилин. При цьому морква збереже свій колір та насичений смак. Цей метод спрацює, якщо у вас вдома є мікрохвильова піч. Саме вона допоможе швидко та ідеально приготувати моркву на салат.

  1. Моркву миємо та чистимо від шкірки. Зрізаємо верхівку. Кладемо моркву у щільний целофановий пакет.
  2. Пакет заповнюємо водою та зав’язуємо таким чином, щоб вода не витікала. Відправляємо всю конструкцію в мікрохвильову піч на 5 хвилин при потужності 850 ВТ.
  3. Через п’ять хвилин перевіряємо готовність коренеплоду. Для цього розв’язуємо пакет та перевіряємо твердість виделкою.

Можна обійтися і без кулька. Для цього нарізаємо очищену моркву шматочками і відправляємо в мікрохвильову піч на 3 хвилини.

Така морква — ідеальна для салатів. Також ми розповідали про найпростіший спосіб гарно зварити макарони.