Шкаралупа відлітатиме сама: хитрий спосіб варіння яєць, з яким вони легко чистяться

Читать на русском
Автор
8996
Цікавий спосіб приготування яєць
Цікавий спосіб приготування яєць. Фото Апостроф

Навіщо лити оцет у воду, де варяться яйця

Готуючи закуски на святковий стіл, хочеться, щоб вони мали привабливий вигляд. Особливо це стосується фаршированих яєць — ми розповідали, як приготувати їх особливо смачно. Зіпсувати вигляд можна, якщо відварені яйця будуть погано чиститись.

Часто буває, що у відварених яєць шкаралупа важко відокремлюється від білка. Як впоратися із цим, розповіли на Ukr.Media. Є цікавий лайфхак.

Як правильно варити яйця

Насамперед потрібно розібратися, в яку воду класти яйця. Якщо ви плануєте зварити яйця, які дістали з холодильника, опускайте їх лише в холодну воду. Це допоможе уникнути розтріскування. Для кращого результату можна навіть залишити яйця за кімнатної температури на 10-15 хвилин перед відварюванням.

Лайфхак з оцтом

Декого може здивувати цей спосіб. Він полягає у тому, щоб додати трохи оцту при варінні яєць. Такий лайфхак допоможе очистити варені яйця набагато швидше і значно простіше.

Багато лити не потрібно — на 1 літр води достатньо буде однієї столової ложки оцту. Так шкаралупа не лусне, а при чищенні буде добре відокремлюватися.

Цей спосіб допоможе швидко почистити яйця. Також ми ділились рецептом смачного салату "Нептун".