Проткніть яйце голкою — і позбавтеся проблеми: цікавий, але дієвий лайфхак

Читать на русском
Автор
6246
Цікавий спосіб чищення яєць
Цікавий спосіб чищення яєць. Фото Freepik

Шкаралупа відпаде сама собою

Часто в улюблених рецептах салат є такий важливий інгредієнт, як варені яйця. Здається, що готувати їх дуже просто – достатньо, щоб яйця полежали у киплячій воді кілька хвилин.

Але після завершення приготування ми часто стикаємося з тим, що неможливо швидко та просто їх почистити. Але досвідчені кулінари знайшли вихід – перед варінням вони протикають яйце голкою. Докладніше про цікавий лайфхак розповімо разом з Рixelinform і розповімо.

Навіщо кулінари протикають яйце перед варінням

Перед тим як покласти яйця в каструлю, їх потрібно обережно проколоти голкою. Гострий предмет потрібно встромити саме з тупого боку, адже саме там знаходиться так звана "повітряна камера".

Вся річ у тому, що в цю дірочку потраплятиме трохи води і шкаралупа не приклеїться до білка. Не хвилюйтеся — з цього отвору при варінні витікати нічого не буде.

Така хитрість дасть неймовірний ефект – готові яйця чиститимуться з неймовірною легкістю. До того ж під час варіння знизиться ймовірність того, що яйця тріснуть в окропі.

Але врахуйте одну особливість. Проколювати можна лише яйця кімнатної температури, тому продукт потрібно попередньо витягти з холодильника.

Раніше ми розповідали, як перевірити свіжість яєць. Завдяки простим хитрощам у вашому холодильнику ніколи не буде зниклих продуктів.