Як незвичайно подати "Олів’є" на Новий рік: три варіанти, які порадують гостей

Читать на русском
Автор
1284
Незвичайні варіанти подачі "Олів’є"
Незвичайні варіанти подачі "Олів’є". Фото youtube.com

Салат "Олів’є" можна подати як торт та додати йому святковості

Класичний салат "Олів’є" на Новий рік готують практично у кожній родині. Усім давним-давно відомий його смак, та й рецептом мало кого здивуєш. Звичайно ж, є багато альтернатив цій новорічній страві — салат "Розкішний" або "Різдвяний вінок", але якщо сильно заморочуватися не хочеться, то можна приготувати звичайнісінький "Олів’є", а гостей здивувати подачею цієї страви.

Відразу трьома варіантами незвичайного оформлення "Олів’є" поділився Youtube-канал Home&Kitchen.

Як незвичайно подати "Олів’є" на Новий рік

Варіант №1. На плоскій тарілці за допомогою склянки викласти "Олів’є" довкола, а потім красиво пригладити за допомогою силіконової лопатки. Склянку акуратним повертальним рухом вийняти, а салат прикрасити зверху подрібненим яєчним жовтком і гілочками кропу, горошком і вареною морквою.

Варіант №2. За допомогою форми для випікання на великій плоскій тарілці зробити з "Олів’є" торт, утрамбувавши його силіконовою лопаткою. Зверху "торта" намалювати візерунок майонезом і прикрасити зеленим горошком. По низу торта можна пройтися зеленню.

Варіант №3. На круглій плоскій тарілці сформувати з Олів’є щось по типу рулету, зверху притрусити його тертим яєчним білком, а з четвертинок яйця зробити прикрасу. Також можна поставити нагору трояндочки з огірка, додати зелені та зеленого горошку.

Традиційний рецепт салату "Олів’є"

Інгредієнти

  • Картопля варена — 4 шт
  • Морква — 1 шт
  • Яйця, зварені круто — 4 шт
  • Лікарська ковбаса — 300 г
  • Мариновані огірки — 4 шт
  • Консервований зелений горошок — 200 г
  • Майонез — 200-300 г
  • Кріп, петрушка — на смак
  • Сіль, мелений чорний перець — на смак

Приготування

  1. Варимо моркву та картоплю.
  2. Нарізаємо дрібними кубиками яйця, картоплю, ковбасу та моркву.
  3. Огірки нарізаємо і трохи віджимаємо, щоб у салаті не було рідини.
  4. Зливаємо воду з горошку і додаємо до решти інгредієнтів.
  5. Нарізаємо зелень.
  6. Заправляємо салат майонезом, солимо і перчимо до смаку.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як зробити незвичайну закуску "Сирний сніговик".