Навіщо досвідчені господині додають у борщ старе сало: відповідь проста

Читать на русском
Автор
6712
Борщ можна назвати королем серед супів
Борщ можна назвати королем серед супів

Рецептів борщу існує велика кількість.

Кожна господиня напевно має свій рецепт приготування борщу, проте ніколи не пізно вчитися і дізнаватися про нові варіанти приготування цієї страви. Раніше ми розповідали, як зробити колір борщу ідеальним, а тепер ділимося з вами секретом такого ж неперевершеного смаку.

Щоб борщ був смачним і наваристим, його потрібно заправляти старим салом і часником. Перед приготуванням борщу сало потрібно покласти в тепле місце, і тримати там поки воно не пожовкне. Після, його розтирають в ступі з часником і додають наприкінці приготування борщу, повідомляє edimdoma.

Інгредієнти

  • Яловичина на кістці 500-800г
  • картопля 5шт.
  • морква 1шт.
  • буряк 2шт.
  • цибуля 2 великих або 5 маленьких
  • капуста 0,5 головки
  • квасоля 1ст.
  • томатна паста
  • старе сало
  • кріп
  • часник 2 зубки
  • сіль
  • лавровий лист

Спосіб приготування:

  1. Зваріть яловичину. Коли вона закипить, зніміть піну та варіть м’ясо на повільному вогні. Якщо у вас сира квасоля, варити її потрібно разом з м’ясом.
  2. Обсмажте до золотистого кольору цибулю та моркву. Те ж саме зробіть і з буряком.
  3. Потім з’єднайте овочі та додайте до них томатну пасту. Розбавте це все водою або бульйоном і тушкуйте до м’якості.
  4. Коли м’ясо звариться, додайте до нього порізану картоплю та капусту. Якщо у вас варена квасоля, то потрібно додати її разом з картоплею.
  5. Коли картопля провариться до м’якості, додайте засмажку, лавровий лист і посоліть.
  6. Наприкінці, додайте кріп і старе сало з часником. Закрийте кришку та вимкніть плиту. Залишіть борщ наполягати 1 годину.

Нагадаємо, що український борщ потрапив до топ-20 найсмачніших перших страв світу.