Як замаринувати шашлик із свинини за 1 годину: простий рецепт маринаду

Читать на русском
Автор
7415
Приправи та прянощі для маринаду можна вибирати на свій розсуд
Приправи та прянощі для маринаду можна вибирати на свій розсуд

Для надання невеликої кислинки до маринаду можна додати лимон.

Сонце, тепло та вихідні – чи це не привід вибратися на природу зі своїми друзями та посмажити смачний шашлик. Щоб похід на пікнік вдався, важливо вміти правильно вибирати м’ясо, про що ми писали раніше, а також правильно його маринувати.

Одним із відмінних маринадів для м’яса є газована мінеральна вода. Завдяки їй шашлик виходить соковитим та ніжним. На додаток, щоб замаринувати м’ясо в такому маринаді, не потрібно багато часу: для свинини достатньо лише 1 години.

Рецепт швидкого маринаду для шашлику на мінералці

Інгредієнти:

  • свинина (шийка) — 1,5 кг
  • цибуля — 2-3 великих цибулини
  • мінеральна вода сильногазована — 1 літр
  • розмарин 1 ч. л.
  • лавровий лист — 2-3 шт.
  • сіль — 1,5 ч. л.
  • перець на смак

Спосіб приготування: ⠀

  1. М’ясо наріжте однаковими шматочками і складіть у миску, додайте сіль, перець та розмарин.
  2. Ріпчасту цибулю наріжте кільцями і розімніть руками до м’якості. Так цибуля швидше віддасть сік м’ясу.
  3. Лавровий лист подрібніть руками та всипте в маринад, все розмішайте.
  4. Залийте все газованою мінеральною водою.
  5. Накрийте харчовою плівкою і залиште маринуватися на 1-4 години.

Раніше "Телеграф" розповідав про найнебезпечніші маринади для шашлику, які краще не використовувати. Такі маринади можуть зашкодити вашому здоров’ю.