Кабачкове лечо на зиму: додайте всього 1 інгредієнт для пікантності і за вуха не відтягнеш
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 31738
Смачне поєднання кабачків та болгарського солодкого перцю
Лечо — чудова овочева закуска на зиму, яку люблять багато українців.
Варто лише приділити трохи часу для приготування заготівлі й смак літа залишиться з вами і взимку, коли ви відкриєте баночку заготовленого лечо. Рецептом кабачкового лечо поділилися у кулінарному блозі zakatki_na_zimy в Інстаграмі. Для пікантності страви візьмемо часник.
Як приготувати кабачкове лечо з часником
Інгредієнти на 2 кг кабачків:
- 1 кг солодкого перцю
- 15 зубчиків часнику
- 1/2 склянки олії, 400 г томатної пасти
- 5-6 горошин чорного перцю
- 5-6 лаврового листя
- 1/2 склянки 9%-го оцту
- 2/3 склянки цукру
- 1 ст. л. солі
Приготування:
- Кабачки чистимо від шкірки та насіння, нарізаємо кубиками. Солодкий перець миємо, видаляємо насіння, нарізаємо соломкою.
- З’єднуємо в каструлі кабачки та перець. Додаємо сіль, цукор, олію, томатну пасту і трохи води (1-2 склянки). Тушимо 40 хвилин. Наприкінці варіння додаємо подрібнений часник, чорний перець, лавровий лист та оцет.
- Гаряче лечо розфасовуємо в стерилізовані банки, закриваємо.
Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати кабачково-баклажанну ікру на зиму. Цих інгредієнтів влітку не бракує.