Фаршировані човники з баклажанів: просто самі пливуть до рота

Читать на русском
Автор
9914
Рецепт страви з баклажанів
Рецепт страви з баклажанів

Як смачно запекти баклажани з куркою та грибами у духовці під рум’яною сирною скоринкою.

У розпал овочевого сезону встигніть насолодитися різноманітними смаками та рецептами цікавих страв. Баклажан — прекрасний, простий і доступний овоч, який чудово поєднується з багатьма продуктами, дуже корисний і швидко готується.

"Телеграф" ділиться з вами рецептом, як можна приготувати баклажани. Пропонуємо нафарширувати їх м’ясом, овочами та грибами – виходить апетитна та ситна літня страва. Тільки не забудьте завчасно вимочити його в солоній воді, щоб прибрати гіркоту, яка може зіпсувати смак страви.

Щоб приготувати фаршировані баклажани, вам знадобиться:

  • 300 г курячого фаршу,
  • 4 баклажани,
  • 4 помідори,
  • 1 цибулина,
  • 2 зубки часнику,
  • 200 г печериць,
  • зелень – базилік, кріп,
  • 2 ст. ложки рослинної олії,
  • 100 г сиру,
  • 50 мл жирних вершків,
  • 0,5 ч. ложки цукру,
  • чорний мелений перець за смаком,
  • сіль за смаком.

Як приготувати човники з баклажанів — покроковий рецепт:

  1. Баклажани помийте, видаліть хвостики і розріжте навпіл. Акуратно виріжте зсередини м'якуш і поріжте кубиками, залишивши у баклажанів верхню скоринку приблизно 1 см завтовшки.
  2. Баклажанні човники та м'якуш помістіть у підсолену воду і залиш на пів години, щоб пішла гіркота, потім змийте сіль.
  3. Човники викладіть на лист, змастіть маслом і запікайте баклажани в розігрітій до 200 ° C духовці 15 хвилин.
  4. Дрібно покришіть цибулю та зелень. Подрібніть часник.
  5. Пробланшуйте 2 хвилини помідори, очистьте з них шкірку і дрібно поріжте.
  6. Також поріжте печериці.
  7. Обсмажте цибулю на олії 5 хвилин, додайте гриби і готуйте, поки не випарується рідина.
  8. Потім додайте на сковороду баклажанний м'якуш і помішуючи обсмажте ще 5 хвилин. Насамкінець додайте помідори, часник, зелень, цукор, сіль, перець, перемішайте начинку і готуйте ще пару хвилин.
  9. Готові овочі змішайте з курячим фаршем і викладіть начинку в баклажанні човники. Зверху кожен баклажан полийте вершками та потріть сир.
  10. Запікайте баклажани в духовці, розігрітій до 180 ° C, 30-40 хвилин. Смачного!

Раніше "Телеграф" ділився рецептом маринованих кабачків на зиму, за яким кабачки виходять ароматними і з хрусткою скоринкою.