Забудьте про Нутеллу: рецепт апетитного шоколадно-яблучного повидла на зиму

Читать на русском
Автор
15006
Шоколадно-яблучне повидло — рецепт
Шоколадно-яблучне повидло — рецепт

Для цієї заготовки краще вибирати кисло-солодкі яблука.

Відмінна заготівля на зиму, окрім різних огірків чи помідорів, — це шоколадне яблучне повидло. Така заготівля підійде як для начинки в млинцях, бісквітних рулетах, так і просто у прикуску із хлібом. Раніше ми писали, що додати до абрикосового варення для неймовірного смаку, а тепер розповімо, як приготувати шоколадно-яблучне повидло, яке до смаку перевершить навіть Нутеллу.

Шоколадно-яблучне повидло: рецепт

Інгредієнти:

  • Яблука – 1 кілограм (вже без качанів та шкурок)
  • Какао-порошок – 2 ст. ложки
  • Цукор – 250 грам
  • Вершкове масло – 70 грам

Спосіб приготування:

  1. Яблука вимийте та почистьте, а потім натріть фрукти на тертці з великими отворами.
  2. Проваріть на маленькому вогні протягом 30 хвилин.
  3. Додайте вершкове масло і какао. Перемішайте та додайте цукор.
  4. Готуйте на повільному вогні протягом 20 хвилин, помішуючи.
  5. Розлийте в стерилізовані банки і одразу закатайте кришками.

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати справжню арахісову пасту.