Чудо-диня на зиму: цікавий рецепт заготівлі за 30 хвилин

Читать на русском
Автор
899
Найкращий рецепт заготівлі з дині на зиму
Найкращий рецепт заготівлі з дині на зиму. Фото Pixabay

Диню можна їсти не тільки свіжою, а й законсервувати на зиму

Ми звикли їсти диню у свіжому вигляді або додавати її солодку м’якоть у десерти, напої та салати. Вибрати в магазині соковиту диню не так і складно, а ось з її консервацією у багатьох господинь виникають проблеми.

Але ж цей корисний продукт можна замаринувати, зварити з дині варення або закрити в сиропі! Представлений спосіб консервування не займе більше години.

Як закрити диню в банку на зиму

Інгредієнти:

  • Диня — 2-2,5 кг
  • Цукор — 2 ст. л.
  • Лимонна кислота — 1 ч. л.
  • Вода — 1 л

Приготування:

  1. У літрову банку насипати 2 склянки caxapa і 1 ч. л. лимонної кислоти. Зверху долити води, розмішати і вилити в каструлю. Сироп довести до кипіння.
  2. Диню почистити, порізати шматочками і викласти в стерилізовані банки.
  3. Залити шматочки дині киплячим сиропом і стерилізувати в каструлі з водою 10 хвилин. Після чого закатати.

Раніше "Телеграф" ділився рецептом смачної гарбузової ікри. Вона виходить набагато ніжніша і солодша, ніж кабачкова.