Справжня вітамінна бомба: рецепт смачної овочевої заготівлі "Генеральський салат"
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 15957
Цю заготівлю можна подати як холодну закуску або на додачу до різних страв.
Якщо ви вже закрили різні заготівлі їх огірків та корнішонів, проте овочі ще залишилися і ви не знаєте, щоб ще закрити, то вам на допомогу прийде "Генеральський салат". Це дуже смачна консервація з огірків, капусти, моркви, помідорів, перцю і цибулі, яка зарядить вас величезною дозою вітамінів в холодну пору. Як приготувати такий салат читайте далі.
"Генеральський салат": рецепт
Інгредієнти:
- огірки – 1 кг;
- помідори – 1 кг;
- цибуля — 300 г;
- солодкий перець — 350 г;
- капуста — 350 г;
- рослинна олія – 100 мл;
- сіль — 3 ч.л.;
- цукор — 6-7 ч.л.;
- гострий перець – 1 шт.;
- оцет 9% — 80 мл.
Спосіб приготування:
- Огірки, помідори, цибуля, солодкий перець – наріжте півкільцями. Капусту наріжте звичайним способом, а моркву натріть на дрібну тертку. Можна також додати трохи посіченої петрушки. Один гострий перець поріжте кільцями.
- В овочеву масу додайте олію, сіль, цукор, оцет і все добре перемішайте, і залиште маринуватися на 3 години.
- Після розкладіть салат, що вийшов, в простерилізовані банки і залийте все маринадом, що утворився, і прикрийте кришками.
- У каструлю покладіть рушник, обережно поставте банки, налийте воду і кип’ятіть протягом 30 хвилин. Після цього закатайте банки, укутайте їх і поставте в темне місце до охолодження.
Раніше "Телеграф" писав, що додати до маринованих огірків, щоб вони вийшли смачніше. А також ми ділилися рецептом смачної та ситної м’ясної закрутки, без якої просто не обійтися цієї зими.