Як суперпросто заготовити малину на зиму: відмінний рецепт без варіння та стерилізації
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 3544
![Встигніть запастися смачною ягодою](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/4/e0/31058209-f4dfdb8c0dba4ca5284dfdbba5b75e04.jpg?v=6590_1)
Малину можна закрити з мінімум зусиль та інгредієнтів
До настання морозів встигніть заморозити фрукти та ягоди, у тому числі малину. З неї на зиму можна приготувати масу смачних солодких закруток, починаючи від малинового джему та варення і закінчуючи желе. Більш того, можна обійтися навіть без варіння, малина все одно чудово збережеться в банках і своїм ароматом повертатиме вас до теплого літа.
Рецептом закрутки з малини на зиму, який не вимагає варіння та стерилізації, ділиться кулінарний Ютуб-блог "Класична кухня". Таку малину можна додавати до чаю, щоб підкріпитися вітамінами у небезпечний сезон. Ягідна маса чудово підійде до десертів, та й просто смакуватиме прямо з банки.
Складові:
- 1 кг малини;
- 1 кг цукру.
Спосіб приготування:
- Відсортувати гарні ягоди.
- Малину розім’яти виделкою, додавати цукор частинами, але 8 ложок цукру залишити. Періодично помішувати до розчинення цукру протягом 1 години.
- Заповнити стерильні банки ягодами не до верхівки, зверху засипати цукор. Закрутити стерильними кришками.
- Відразу поставити в холодильник.
Раніше "Телеграф" ділився рецептом смачного виноградного джему без загусників. Це дуже смачна заготівля на зиму, яка має відмінний колір та неповторний смак. А також ми писали, як легко приготувати в міру солодке варення. Кисло-солодка закрутка зі зливів ідеально доповнить чаювання або десерти.