Без маринадів і розсолів: як смачно та просто заготувати дуже смачні огірки на зиму

Читать на русском
Автор
2043
Без консервованих огірків взимку не обійтися
Без консервованих огірків взимку не обійтися. Фото freepik.com

За цим рецептом огірки готуються швидко і без зайвого клопоту

Якщо ви ще не заготовили огірки на сезон холодів, спробуйте дуже простий рецепт закрутки з цим овочом. Багато хто звик заморочуватися над маринадом, але огірки добре закриваються у своєму соку. Виходять хрусткими та дуже смачними.

Рецептом огірків у своєму соку із часником на зиму поділився кулінарний Ютуб-блог "Класична кухня". Це зрозумілий спосіб заготівлі, для якого будуть потрібні лише найдоступніші продукти. Спеції додадуть овочам прянощі та приємний післясмак.

Складові:

  • 3 кг огірків, бажано маленькі плоди
  • 150 г олії
  • 150 г цукру
  • 150 г оцту
  • 90 г солі
  • 1 ч. л. перцю червоного
  • 1 ч. л. перцю чорного
  • 1 ч. л. гірчиці насіння
  • 1 ч. л. гірчичного порошку
  • 3 головки часнику
  • 150 г зелені кропу та петрушки

Спосіб приготування:

  1. Огірки ріжемо на дві частини вздовж, якщо малі, а якщо середні – на 4 частини.
  2. Петрушку та кріп ріжемо дрібно.
  3. Часник тремо на тертці або подрібнюємо за допомогою пресу.
  4. Додаємо спеції, сіль, цукор, олію, оцет, часник, зелень і перемішуємо.
  5. Залишаємо на 5 годин, має пустити багато соку.
  6. Накладаємо в сухі банки, накриваємо стерилізованими кришками та стерилізуємо: 0,5-літрову банку – 10 хвилин, 1 л – 20 хвилин.
  7. Закочуємо кришки та накриваємо на 10 годин.

Раніше "Телеграф" ділився рецептом смачного салату "Генеральський" на зиму, який виходить яскравим та ароматним.