Для любителів гостренького: рецепт пікантного соусу, який не поступається васабі
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 638
Приправа, яка відмінно поєднується з м’ясними та овочевими стравами
Будь-яку страву можна вдосконалити за допомогою смачного соусу. І при цьому необов’язково купувати магазинний варіант, адже набагато смачнішим і кориснішим буде, якщо ви приготуєте його самостійно. Наприклад, домашній майонез нічим не поступається до смаку магазинному. А сьогодні ми хочемо поділитися рецептом гострого соусу, який стане чудовою заміною васабі.
Щоб приготувати цю пікантну приправу, вам буде потрібно хрін. З цього овоча виходять чудові приправи, які можна додавати її в супи, м’ясні та овочеві страви, пише prostoway.
Гострий соус із хрону: рецепт
Інгредієнти:
- коріння хрону – 75 г;
- листя хрону – 75 г;
- холодну кип’ячену воду – 100 мл;
- сіль — ¼ ч.л.;
- цукор – 1,5 ч.л.;
- лимонний сік – 15мл.
Спосіб приготувати:
- Помийте коріння та стебла хрону. Пропустіть їх через м’ясорубку або подрібніть у блендері.
- Після цього в масу додайте 100 мл води, сіль і цукор. У ролі консерванту виступає лимонний сік, який також потрібно влити. Ретельно перемішайте усю масу. За потреби можна досолити.
- Готовий продукт розкладіть у чисті банки, закрийте кришками та поставте в холодильник. Стерилізувати нічого не треба.
Раніше Телеграф ділився рецептом дивовижного соусу до м’яса з яблук, який дуже просто готується. А також ми писали, як приготувати шикарний і пишний хліб не гірше, ніж у розкрученій пекарні. Шеф-кухар розповів усі секрети приготування.