Стане головною окрасою новорічного столу: рецепт найсмачнішого салату "Імператорський"

Читать на русском
Автор
137631
Багатошаровий салат "Імператорський"
Багатошаровий салат "Імператорський". Фото pinterest.com

Оригінальне поєднання інгредієнтів салату запам’ятається всім без винятку

Якщо вам вже набридли "стандартні" новорічні салати, навіть якщо це і нова варіація "Олів’є", і ви хочете здивувати своїх гостей чимось особливим — то вам потрібно обов’язково приготувати багатошаровий салат "Імператорський". Ця страва цілком може стати головною стравою на свято.

Рецепт цього цікавого салату "Телеграф" підглянув на порталі "Смачно+". Варто відзначити, що готується страва дуже просто, проте її зовнішній вигляд і смак реально "імператорський". Готуйте – не пошкодуєте.

Багатошаровий салат "Імператорський": рецепт

Інгредієнти:

  • філе куряче, 150 г;
  • твердий сир, 70 г;
  • картопля, 1 шт.;
  • печериці, 4 шт.;
  • олія, 2 ст. л.;
  • яйця, 2 шт.;
  • гранат, 1 шт. або брусниця, 100 г;
  • цибуля, 1 шт.;
  • майонез, 3 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе, картопля та яйця відваріть, остудіть, очистьте, поріжте кубиками. Печериці подрібніть і обсмажте з цибулею на олії. Якщо ви використовуєте гранат, його потрібно розділити на зернятка, якщо брусницю промити і перебрати ягоду.
  2. Зберіть салат, уклавши шарами курку, картопля, яйця, сир, натертий на великій тертці, гриби. Кожен шар промазуйте майонезом. Поверх укладіть зернятка граната або ягоду.
  3. Готову страву відправте в холодильник на 4-5 годин.

Також на Новий рік 2023 ви можете приготувати чудові рулетики з червоної риби або безмайонезний салат із дієтичною яловичиною, рецептами яких раніше ділився "Телеграф".