Знайомий з дитинства смак: простий рецепт пісочних горішків зі згущеним молоком

Читать на русском
Автор
1298
Домашня випічка завжди смачніша за магазинне печиво
Домашня випічка завжди смачніша за магазинне печиво. Фото whereiscake.com

Ці горішки будуть із задоволенням уплітати дорослі та діти

Деякі десерти повертають нас своїм неповторним смаком у дитинство. Для когось це бабусь тертий пиріг, а для інших — горішки зі згущеним молоком. Пісочне тісто та солодка начинка поєднуються у цьому печиві ідеально. І хоча такі горішки можна знайти в магазині, домашній варіант набагато корисніший і смачніший.

Простий рецепт горішок зі згущеним молоком опублікував фублог victoriavalerievna в Інстаграм. Печиво виходить неймовірно ароматним і в міру хрустким. Такий десерт сподобається як дітлахам, так і дорослим.

Рецепт горішків зі згущеним молоком

Складові:

  • яйця — 2 шт.
  • вершкове масло (краще 82,5%) — 200 г
  • борошно — 3 склянки (приблизно 600 г)
  • цукор — 150 г
  • сода — 0,5 ч. л.
  • оцет — 0,5 ч. л.
  • варене згущене молоко — 1 банка

Спосіб приготування:

  1. Яйця та цукор збиваємо міксером; вершкове масло розтоплюємо, остуджуємо і виливаємо до яєць з цукром, перемішуємо. Гасимо соду оцтом і додаємо туди ж, потім поступово вводимо просіяне борошно і замішуємо тісто.
  2. З готового тіста ліпимо кульки розміром з маленький горішок (приблизно по 5 г), змащуємо тільки перед першим разом горішницю, викладаємо наші кульки і випікаємо до легкої рум’яності (2-3 хвилини).
  3. Остуджуємо половинки, зайві краї обрізаємо, наповнюємо згущеним молоком і з’єднуємо.

Раніше "Телеграф" ділився рецептом чудового пирога зі смачним кремом, який готується без духовки. Також ми писали, як приготувати ідеальне тісто для пиріжків.