І для шаурми, і до супу: рецепт приголомшливого лаваша з трьох інгредієнтів

Читать на русском
Автор
16054
Домашній лаваш
Домашній лаваш. Фото apostrophe.ua

Небагато часу — і результат окупиться

Вірменський лаваш — це тонкий хліб, коржик з борошна на воді із сіллю. Цей універсальний продукт часто використовується для приготування різних страв — шаурми або швидких конвертиків з різними начинками. З нього можна приготувати швидкі закуски або використати замість хліба.

Безумовно, рецептів приготування лаваша неймовірна безліч. Тісто можна замісити на воді або на кефірі, а випікати можна на сухій сковороді, деці або навіть у спеціальній печі.

Ми хочемо запропонувати приготувати лаваш за рецептом Сhudopovar. Таке тісто виходить еластичнішим, воно легше розкочується, а сам лаваш краще пропікається.

Як приготувати вірменський лаваш вдома.

Інгредієнти:

  • 3 ст. борошна;
  • 1 ст. гарячої води;
  • 0,5 ч. л. солі.

Спосіб приготування:

  • Розчиняємо сіль у склянці гарячої води.
  • Три склянки пшеничного борошна насипаємо в глибоку миску і робимо посередині гірки заглиблення. Вливаємо в муку гарячу солону воду невеликими порціями. Спочатку змішуємо ложкою, а коли тісто стане густим – руками.
  • Вимішуємо доти, поки тісто не стане щільним, накриваємо вологою серветкою і даємо відстоятися 20-30 хвилин.
  • Відщипуємо від тіста шматочок розміром з куряче яйце. Розкочуємо його в тонкий круглий коржик за допомогою качалки. Отриману заготовку кладемо добре розігріту сковороду.
  • Коли на поверхні коржика з’являться бульбашки та темні плями, перевертаємо та смажимо також з іншого боку.
  • Коржик знімаємо лопаткою і перекладаємо на дерев’яну дошку. Збризкуємо холодною водою і накриваємо чистим рушником, щоб лаваш став м’яким.
  • З тіста, що залишився, випікаємо лаваші і складаємо їх чаркою.

Такий лаваш також можна використовувати для приготування піци. Результат вас здивує.