Пікантна начинка для корзинок: гості будуть ходити заради цієї закуски

Читать на русском
Автор
911
Чудовий салат для святкового столу
Чудовий салат для святкового столу. Фото 24 канал

Салат в тарталетках виходить ситним та поживним

Закуски на святковий стіл — окрема тема. Завжди, плануючи свято, хочеться, щоб вони були оригінальними та неповторними. Але рідко коли вдасться обійтися італійськими беконовими рулетиками.

Пропонуємо розглянути як варіант святкової закуски салат зі свинячим язиком і цікавою пікантною заправкою. Подається він в корзинках і тарталетках, і виходить дуже ситним і красивим. Рецептом поділились на порталі Prosalat.com.

Інгредієнти:

  • Язик свинячий (відварений — 150 г) — 1 шт
  • Яйце куряче — 2 шт
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт
  • Печериці — 100 г
  • Огірок солоний — 3 шт
  • Сир твердий — 100 г
  • Цибуля зелена
  • Олія (для смаження)
  • Тарталетки — 11 шт

Заправка для салату:

  • Майонез — 4 ст. л.
  • Йогурт — 60 г
  • Соєвий соус — 1 ст. л.
  • Хрін — за смаком
  • Перець чорний (мелений) — за смаком

Спосіб приготування:

  1. Свинячий язик миємо і ставимо варитися в підсоленій воді. Очищаємо його і даємо охолонути. Нарізаємо тоненькою соломкою і відправляємо в миску.
  2. Відварені курячі яйця чистимо і теж по можливості нарізаємо соломкою. Відправляємо в миску. Цибулю та печериці дрібно ріжемо і обсмажуємо до готовності. Охолоджуємо.
  3. Соломкою нарізаємо солоні огірки і відправляємо в миску. На великій тертці тремо твердий сир. Дрібно нарізаємо пір'я зеленої цибулі, додаємо до інших інгредієнтів, туди ж — остиглі гриби зі смаженою цибулею.
  4. Тепер приготуємо заправку: в майонез додаємо йогурт, перемішуємо. Потім додаємо 1 ст. л. соєвого соусу, хрін і чорний мелений перець за смаком. Все добре перемішуємо.
  5. Додаємо заправку до салату. Залишилося викласти його у тарталетки.

Салат виходить смачним та ситним, а завдяки тарталеткам його ще й зручно їсти. А якщо надаєте перевагу класичним шаровим салатам, тоді смачний салат "Ніч" — для вас.