Бабусин рецепт домашнього хліба: ви більше не будете його купувати

Читать на русском
Автор
1350
Такий хліб легко приготувати вдома Новина оновлена 10 травня 2023, 07:40
Такий хліб легко приготувати вдома. Фото golapravda.blog

Запах свіжого хліба заповнить вашу оселю

Найкраща випічка – це хліб, випечений власноруч. Саме так вважали наші бабусі та робили його самостійно.

Якщо ви думаєте, що це складно, збережіть цей рецепт "Голої правди" та в потрібний момент приготуйте хліб за мінімум часу. Простий у приготуванні та з доступних інгредієнтів хліб виходить дуже пухким та з гарною скоринкою. Спробуйте і вам сподобається!

Як приготувати хліб

Інгредієнти:

  • 10 г сирих дріжджів;
  • 250 мл теплої води;
  • 10 г цукру;
  • 7 г солі;
  • 320 г борошна.

Спосіб приготування:

  1. У мисці розітріть дріжджі, додайте теплу воду та цукор.
  2. Посоліть, додайте просіяне борошно і замісіть тісто.
  3. Дайте підійти протягом години.
  4. За годину підготуйте поверхню столу і викладіть тісто.
  5. Розділіть тісто на 4 частини
  6. З кожного шматочка зробіть млинець, а потім поверніть.
  7. Викладіть на лист, застелений пергаментним папером.
  8. Накрийте бавовняною тканиною і дайте підійти.
  9. Надріжте верх хліба одним розрізом.
  10. Змастіть водою і посипайте просіяним борошном.
  11. Випікати при температурі 200 градусів 40-45 хвилин.

З такої випічки можна готувати будь-які страви. Думаємо, близьким сподобається їсти на сніданок "мамині" грінки із домашнього хліба.