Замініть один інгредієнт — і ви не впізнаєте бабусин борщ: рецепт незвичайної першої страви

Читать на русском
Автор
719
Цвітна капуста додасть пікантності звичному борщу
Цвітна капуста додасть пікантності звичному борщу. Фото shuba.life

Дотримуйтесь рецепту та отримайте нову страву

Всіми улюблений борщ зазвичай готується з буряком, який надає блюдо такого впізнаваного вигляду. Сьогодні ми приготуємо таку ж яскраву та апетитну першу страву, проте білокачанну капусту замінимо на цвітну. Цей хитрий трюк зробить борщ просто незабутнім.

Класичний борщ – це поєднання м’яса та овочів з додаванням картоплі чи бобових. Shuba пропонує не додавати до першої страви м’яса. Проте такий борщ вийде із насиченим смаком, ніжним та ароматним. Найголовніше — слідувати рецепту.

Як приготувати борщ з цвітною капустою

Інгредієнти на 4 порції:

  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • буряк — 1 шт.;
  • перець солодкий — 1 шт.;
  • томати — 2 шт.;
  • цвітна капуста — 150 г;
  • картопля — 2 шт.;
  • олія соняшникова — 20 мл;
  • лавровий лист — 1 шт.;
  • сіль, перець чорний мелений, часник, зелень — на смак.

Спосіб приготування:

  1. Овочі промийте, очистьте та подрібніть. Цибулю наріжте півкільцями, моркву та буряк натріть на великій тертці, перець, помідори та картопля поріжте кубиками, цвітну капусту розберіть на суцвіття і поріжте їх шматочками.
  2. У глибоку сковороду налийте масло і шарами викладайте овочі в такій послідовності — цибуля, морква, буряк, перець, помідори, цвітна капуста та картопля. Накрийте кришкою і тушкуйте на маленькому вогні 30 хвилин, ні в якому разі не перемішуючи!
  3. У каструлі закип’ятіть 1,5-2 л води, обережно викладіть у неї тушковані овочі, посоліть, поперчіть, покладіть лавровий листок і проваріть 10 хвилин. Наприкінці додайте подрібнені часник та зелень.

Борщ готовий, можна подавати на стіл! До нього найкраще підійдуть пишні пампушки з часником.