Ідеально для маленьких: рецепт смачних та бюджетних рибних "їжачків"

Читать на русском
Автор
Дуже смачні та соковиті рибні котлетки
Дуже смачні та соковиті рибні котлетки. Фото shuba.life

Страва виходить смачною, ситною та поживною

Рибні котлети — це смачно та корисно, особливо для дітей. Але у малечі вони зазвичай захвату не викликають. Втім, це можна змінити.

Можна поекспериментувати та приготувати смачні рибні "їжачки". Вони дуже смачні, а ще милі та хрумкі зовні. Разом із Shuba ділимось рецептом котлет, від яких не відмовляться ні дорослі, ні діти.

Інгредієнти:

  • Риба біла, філе — 500 г
  • Яйця курячі — 2 шт.
  • Цибуля жовта ріпчаста — 1 шт.
  • Сир твердий — 150 г
  • Сіль, перець, приправа до риби — до смаку
  • Батон, нарізаний — 1/2 шт.
  • Борошно пшеничне — 2 ст. л.
  • Олія соняшникова — 250 г

Спосіб приготування:

  1. Філе риби (судак або сом) миємо та ріжемо на шматки. Цибулю чистимо, розрізаємо на кілька частин.
  2. Пропускаємо через м’ясорубку у миску філе, цибулю і 2-3 скибки батона. Сир натираємо на грубій тертці й теж додаємо у фарш. Солимо, перчимо, кладемо спеції, вибиваємо одне яйце і перемішуємо.
  3. Ставимо готовий фарш у холодильник на 20 хвилин. Скибочки батона ріжемо маленькими кубиками (0,5 на 0,5 см). Гріємо сковороду, висипаємо на неї кубики й на маленькому вогні, весь час помішуючи, підсушуємо їх до рум’яності. Викладаємо в пласку тарілку — вони повинні охолонути.
  4. З фаршу ліпимо кульки круглої або овальної форми. Борошно викладіть в окрему тарілку. В мисочці збиваємо яйце. Котлетки обкачуємо у борошні, потім у збитому яйці, й обвалюємо у кубиках, щільно притискаючи їх до котлети.
  5. У глибоку сковороду наливаємо олію, доводимо її до кипіння та обережно кладемо кульки у фритюр. Готуємо на маленькому вогні, перевертаючи. Вони повинні стати рум’яними з усіх боків.
  6. Після приготування "їжачки" викладаємо на паперовий рушник, щоб він всотав зайвий жир.

Котлетки виходять соковитими. Їсти їх не лише смачно, а й цікаво. До них радимо приготувати смачне картопляне пюре за рецептом турецьких кухарів.