Ідеально для маленьких: рецепт смачних та бюджетних рибних "їжачків"
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Дуже смачні та соковиті рибні котлетки](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/1/c2/e76616ee-8ef96fdb077c4b39e82d4f0969cc2c21.jpg?v=3254_1)
Страва виходить смачною, ситною та поживною
Рибні котлети — це смачно та корисно, особливо для дітей. Але у малечі вони зазвичай захвату не викликають. Втім, це можна змінити.
Можна поекспериментувати та приготувати смачні рибні "їжачки". Вони дуже смачні, а ще милі та хрумкі зовні. Разом із Shuba ділимось рецептом котлет, від яких не відмовляться ні дорослі, ні діти.
Інгредієнти:
- Риба біла, філе — 500 г
- Яйця курячі — 2 шт.
- Цибуля жовта ріпчаста — 1 шт.
- Сир твердий — 150 г
- Сіль, перець, приправа до риби — до смаку
- Батон, нарізаний — 1/2 шт.
- Борошно пшеничне — 2 ст. л.
- Олія соняшникова — 250 г
Спосіб приготування:
- Філе риби (судак або сом) миємо та ріжемо на шматки. Цибулю чистимо, розрізаємо на кілька частин.
- Пропускаємо через м’ясорубку у миску філе, цибулю і 2-3 скибки батона. Сир натираємо на грубій тертці й теж додаємо у фарш. Солимо, перчимо, кладемо спеції, вибиваємо одне яйце і перемішуємо.
- Ставимо готовий фарш у холодильник на 20 хвилин. Скибочки батона ріжемо маленькими кубиками (0,5 на 0,5 см). Гріємо сковороду, висипаємо на неї кубики й на маленькому вогні, весь час помішуючи, підсушуємо їх до рум’яності. Викладаємо в пласку тарілку — вони повинні охолонути.
- З фаршу ліпимо кульки круглої або овальної форми. Борошно викладіть в окрему тарілку. В мисочці збиваємо яйце. Котлетки обкачуємо у борошні, потім у збитому яйці, й обвалюємо у кубиках, щільно притискаючи їх до котлети.
- У глибоку сковороду наливаємо олію, доводимо її до кипіння та обережно кладемо кульки у фритюр. Готуємо на маленькому вогні, перевертаючи. Вони повинні стати рум’яними з усіх боків.
- Після приготування "їжачки" викладаємо на паперовий рушник, щоб він всотав зайвий жир.
Котлетки виходять соковитими. Їсти їх не лише смачно, а й цікаво. До них радимо приготувати смачне картопляне пюре за рецептом турецьких кухарів.