З бульбашками як у шампанському: рецепт газованого квасу з бузини
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Навіть у магазин бігати довше, ніж готувати такий напій
Домашній квас — це унікальний напій, який уже сотні років вважається королем прохолодних напоїв у багатьох країнах. Його смак знайомий усім ще з дитинства. Прохолодний безалкогольний напій часто готують у домашніх умовах і дуже часто домашній квас виходить набагато смачнішим за магазинний.
Квас із бузини за рецептом Shuba вийде схожим на шампанське – у напої буде дуже багато бульбашок. Для його приготування вам знадобиться трохи інгредієнтів – лише вода, суцвіття бузини, лимонна кислота та цукор. Головне — дати йому настоятися, і ви отримаєте багато газу та неповторний смак та аромат.
Як приготувати квас із бузини
Інгредієнти на 8 порцій:
- бузина — 12 шт.;
- цукор — 1.2 кг;
- лимонна кислота — 50 г;
- холодна вода — 10 л.
Спосіб приготування:
- У великій емальованій каструлі змішайте холодну воду та цукор до повного розчинення цукру.
- Додайте в солодку воду лимонну кислоту і перемішайте.
- У воду з цукром та лимонною кислотою додайте суцвіття бузини. Перемішайте. Квіти мити не потрібно, інакше квас не блукатиме.
- Поставте суміш у тепле місце на 3 дні. Потім процідіть та перелийте у пляшки, заповнюючи їх на ¾.
- Сховайте пляшки з квасом на 12 діб у прохолодне місце (льох, холодильник). Покладіть горизонтально. Через 12 діб напій буде готовий до вживання.
А ще неймовірно смачним виходить рожевий квас із каркаде. Цей унікальний напій вам сподобається!